Légiósok

Egy pontot megmentett, de kettőt elbukott a Hertha a sereghajtó ellen

Pénteki légiós-körkép: Szalai Ádám csapata pontot szerzett Berlinben; Kötelesék remekeltek.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Bundesliga 29. fordulójának nyitómeccsén a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Szalai Ádámot ezúttal a kispadra nevező, sereghajtó HSV Hannovert fogadta. A berliniek múlt hét végén 5-0-ra kaptak ki a rivális Mönchengladbachtól, így mindenképpen javítani akartak – s a három pontra a harmadik hely megőrzéséhez is nagy szükségük volt.

Hazai szempontból kiválóan kezdődött a meccs: a harmadik percben Ibisevic szerzett vezetést a berlinieknek (1-0). Negyed óráig tartott az öröm: Sobiech egyenlített (1-1). A folytatásban is inkább a Hertha akarata érvényesült, többet volt a labda a Dárdai-csapatnál, de bőven benne volt a veszély a Hannover játékában is.

A második félidőből 15 perc telt el, amikor már a Hannover ünnepelhetett: Schmiedebach révén szerzett vezetést (1-2). A hajrába érve a berlini gólfelelős Kalou hozta vissza a Hertha győzelmi reményeit a 72. percben (2-2). A folytatásban viszont már nem esett gól, így egy ponttal térhet haza a Szalai Ádámot végig a kispadon tudó együttes Berlinből.

A döntetlennel a Hannover ötmeccses vereségsorozatot szakított meg, de továbbra is sereghajtó a Bundesligában, míg a Hertha 49 pontjával őrzi harmadik helyét – a 45 ponttal közvetlen üldöző Mönchengladbach szombaton, a szintén 45 pontos Leverkusen pedig vasárnap lép pályára.

Köteles László csapata, a KRC Genk 4-0-ra verte az Oostendét a belga rájátszás második fordulójában. A magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset, ami után csapata helyet cserélt riválisával, és fellépett az Európa Liga-szereplést érő negyedik helyre.

Olvasói sztorik