Légiósok

Guzmics csapata a felsőházért száll harcba

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Szalaiék bánhatják, ha feltámad a Hertha

A belga élvonal rájátszásának második fordulójában a Köteles Lászlót is foglalkoztató KRC Genk az Oostendét fogadja.

A múlt hét végi 5-0-s vereségén hazai pályán javíthat a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A német Bundesliga 29. fordulójában a magyar szakvezető harmadik helyezett csapata a Szalai Ádámmal felálló, sereghajtó HSV Hannovert fogadja. A Kicker egy apró részlete is kitér a BL-helyezésre hajtó és a kiesőjelölt csatája kapcsán: Dárdaival még sosem kapott ki a Hertha, ha pénteki bajnokit játszott.

Szombat – Guzmicséknak nyerniük kell

Hajrájába érkezett az angol másodosztály. A 41. fordulóban Tőzsér Dániel csapata, a Queens Park Rangers a kiesőjelölt Charlton Athleticet fogadja.

Az utolsó előtti fordulót rendezik a katari élvonalban – Németh Krisztián klubja, az al-Garafa a kiesés ellen menekülő Qatar SC-t látja vendégül a 25. játéknapon.

Az alapszakasz zárul a lengyel első osztályban a harmincadik fordulóval. Az biztos, hogy a gólkirályi címre hajtó Nikolics Nemanja vezette Legia Warszawa megnyerte a bajnokság első szakaszát – az alapszakasz-győztes a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó, szintén felsőházba jutó Pogon Szczecin otthonában szerepel az utolsó körben. Biztos felsőházi résztvevőnek számít a címvédő, Kádár Tamást és Lovrencsics Gergőt is soraiban tudó Lech Poznan, mely a kiesés ellen menekülő Lecznával csap össze szombaton. Egy győzelemmel még a felsőházba kerülhet a szezon közben hónapokon keresztül nyeretlenül maradó, ám immár ötmeccse veretlen Wisla Kraków – Guzmics Richárd együttese a legutóbbi hat tétmeccsén 16 pontot gyűjtő Zaglebie Lubint fogadja. Mervó Bence és Gosztonyi András csapata, a Slask Wroclaw a dobogós Cracoviát látja vendégül.

A német Bundesliga 29. fordulójában a héten sérüléssel bajlódó Huszti Szabolcs csapata, az Eintracht Frankfurt a Hoffenheimmel csap össze. A sok sérült miatt Kleinheisler László neve is felmerült, mint lehetséges kezdő a Werder Bremenben – a magyar válogatott támadó együttese az Augsburgot fogadja. A másodosztályban is a 29. fordulót rendezik: a kiesés ellen harcoló, Kalmár Zsoltot is soraiban tudó FSV Frankfurt az ötödik VfL Bochum vendége lesz. A harmadik vonalban a Miriuta László vezette Energie Cottbus a Münster vendége lesz a 33. fordulóban, míg Nagy Dániel klubja, a Würzburger Kickers a Stuttgerter Kickersszel találkozik.

Magyar játékosok csapatai találkoznak az olasz másodosztály 35. fordulójában: Tamás Krisztián klubja, a Spezia az Adorján Krisztiánt is soraiban tudó Novarát fogadja. A harmadosztály B-csoportjának harmincadik fordulójában az AC Pisa – Forgács Dávid együttese – a Lecchese vendége lesz, míg a Vécsei Bálintot is foglalkoztató Lecce az Akragas ellen készül a C-csoportban.

Vasárnap – Vanczákék nagyot léphetnek az EL-ért

Bogdán Ádám csapata, a Liverpool FC a Stoke Cityt fogadja az angol Premier League 33. fordulójában.

A Sydney FC vendége lesz Sándor György és Vadócz Krisztián együttese, a Perth Glory az ausztrál első osztály 27. fordulójában.

Az utolsó szalmaszálak egyike lesz a Groningen elleni, harmincadik fordulóban rendezett idegenbeli meccs a Vida Kristophert is soraiban tudó De Graafschapnak. A holland élvonal utolsó előtti helyén álló együttes jelenleg hét pontra van a bennmaradást érő helyektől.

Stieber Zoltán csapata, a feljutásért harcoló 1.FC Nürnberg a sereghajtó MSV Duisburggal csap össze a német másodosztály 29. fordulójában.

A Laziót fogadja Balogh Norbert klubja, a Palermo az olasz Serie A 32. fordulójában.

Az Európa Ligában csütörtökön győzelemmel hangoló Villarreal vendége lesz Megyeri Balázs klubja, a január 23-a óta csupán két döntetlent – a többi vereség – felmutató Getafe CF a spanyol Primera División 32. fordulójában.

A 27. fordulóval folytatódik a svájci élvonal: Vanczák Vilmos együttese, az Európa Liga-helyekért harcoló FC Sion a közvetlen rivális Thun ellen készül.

Az észak-amerikai bajnokság harmadosztályában (USL) szereplő, Sallói Dánielt is soraiban tudó Swope Park Rangers a San Antonio vendége lesz.

Hétfő – Dzsudzsák is ott lehet a Besiktas ellen

A német másodosztályban holtversenyben első helyen álló, Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig a Fortuna Düsseldorf ellen zárja a 29. fordulót.

A román élvonal rájátszásának osztályozó csoportjában Bőle Lukács klubja, a CSMS Iasi a Botosani otthonába látogat a hatodik fordulóban.

Dzsudzsák Balázs sérülése után edzésbe állt, így akár pályára is léphet a Bursasporban a listavezető Besiktas otthonában rendezett rangadón – a török élvonalban a 28. fordulót rendezik.

Olvasói sztorik