Légiósok

Dárdait meglepte a „részeg” kapusa

A magyar szakvezető nem alszik jól a null-öt után, de egy győzelem segítene rajta.

Mint beszámoltunk róla, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC vasárnap délután súlyos, 5-0-s vereséget szenvedett a rivális Borussia Mönchengladbach otthonában. A berliniek rangadót veszítettek: őrzik harmadik helyüket, de a Gladbach immár csak három pont lemaradással üldözi őket negyedikként a német Bundesliga tabelláján.

– Sokat gondolkodtam. Arra keresem a választ, hogy vajon én hibáztam-e, vagy mit lehetett volna jobban csinálni? Hajnali két óra körül aludtam el, de fél ötkor már fent voltam – meséltea Bildnek Dárdai Pál.

Mint arról honlapunk is beszámolt, az első gólnál Rune Jarstein óriásit hibázott, a norvég válogatott kapus egyszerűen az ellenfélhez passzolta a labdát. A magyar szakvezetőt is meglepte a mindig megbízhatóan védő, és a hibája után egyébként óriási bravúrokat bemutató hálóőr bakija.

– Mi történik, ha egy kiszámítható, mindig józan életű srác egyszer csak hazaállít részegen? – tette fel a költői kérdést Dárdai, aki érthetően nem számított rá, hogy ilyen buta hibával kerülnek hátrányba. – A felesége is nagyon meglepődne…

A kapus mellett azonban kiállt, hozzátette rögtön: „Sok pontot köszönhettünk neki a bajnokságban”.

A cikk megjegyzi, a 48 pontots Hertha pénteken hazai pályán a sereghajtó, éppen edzőt váltó Hannover ellen javíthat – odahaza 2016-ban még veretlen a Dárdai-csapat, így jó esélyekkel lép pályára. Ha nyer, akkor talán a magyar vezetőedző is nyugodtabban alszik majd.

Olvasói sztorik