Légiósok

Priskin májusban már küzdene a bajnoki aranyért

A Slovan Bratislava magyar válogatott csatára nem Pozsonyban, hanem Telkiben végzi a térdműtéte utáni rehabilitációját.

Kapcsolódó cikkek

A Magyarország-Horvátország barátságos mérkőzésen szenvedett térdsérülést a magyar válogatott Slovan Bratislavában futballozó csatára, Priskin Tamás. A 29 éves támadó a múlt csütörtöki műtéte után a Rangadó.hu-nak elmondta, reményei szerint négy-öt héten belül ismét ott lehet a pályán.

– Ha ez összejönne, akkor három-négy mérkőzésen még tudnék játszani a bajnokságban. Nagyon bízom benne, hogy az utolsó két bajnokira rendbe tudok jönni, ez sok pluszt jelentene nekem – mondta Priskin Tamás a Digisport hétfő reggeli műsorában.

– A Slovannal végzi a rehabilitációját? Hogy néznek ki a következő hetei?

– Nem Pozsonyba fogok járni, hanem a válogatottól kaptam segítséget, és valószínűleg Telkiben fogom végezni a rehabilitációt. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az MLSZ-nek, és a válogatott stábtagjainak is.

– Ott volt Dunaszerdahelyen a Slovan szombat esti fellépésekor. Mennyire volt különleges mérkőzést nézni a DAC stadionjában? Bánta, hogy nem lehetett ott felvidéki derbin?

– Dunaszerdahelyen mindig különleges érzés meccset nézni. Mindig nagyszerű a hangulat, és majdnem telt ház van, és ez most is így volt. Külön pikantéria, hogy ez a Slovan elleni derbi volt, de az rossz érzés volt, hogy csak a lelátóról nézhettem és nem lehettem ott a pályán. Sportolóként nekem az a legfontosabb, hogy egészséges legyek és játszani tudjak. Picit szomorú is voltam, amiért nem tudtam pályára lépni, és amiért hosszabb időt kell kihagynom pont az Eb előtt. Sajnos ilyen a futball, mindenre fel kell készülni és mindent le kell birkózni. Bízom benne, hogy hamarosan rendbe jövök.

– A Slovan második jelenleg a tabellán. Behozható a Trencsénnel szembeni kilencpontos hátrány a szezon végéig?

– Nem szabad kizárni, mert a futballban bármi megtörténhet, de úgy érzem, hogy most már nagyon nehéz dolgunk lesz. Kilenc ponttal vezet a Trencsén, és sajnos nincs már sok forduló hátra. A tavasz folyamán négy pontra is megközelítettük őket, de utána becsúszott nekünk egy döntetlen és egy vereség. Nehéz dolgunk lesz, de nem szabad feladni.

– A sérülése hogyan befolyásolja a munkáját a válogatottnál? Bernd Storck kapitánnyal mit beszéltek meg, a felépülése után hogyan csatlakozik a nemzeti együtteshez?

– Megmondom őszintén, hogy még nem beszéltem erről a szövetségi kapitánnyal. A legfontosabb, hogy elkezdjem a rehabilitációt, és minden nap csináljam a munkát. Kíváncsian várom, hogyan fog reagálni erre a lábam. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, és utána vissza tudok térni a klubomhoz, ahol szeretnék még pályára lépni a szezonban. Ezt követően majd kiderül, milyen állapotban leszek, és mit gondol a kapitány.

– Milyen erények szólnak a válogatott mellett a továbbjutást tekintve?

– A válogatott zöme a magyar bajnokságból kerül ki, és ők elég sokat gyakorolhatnak együtt. Ez az összeszokottság a taktikában nagyon sokat segíthet, és az előnyünkre válhat. Bízom benne, hogy összejön a továbbjutás.

Olvasói sztorik