Légiósok

Dárdai: az egyik leggyengébb formával rukkoltunk elő

A magyar szakvezető megvédte nagyot hibázó kapusát – pénteken legyőznék Szalaiékat.

Méretes zakót mért a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-re a Borussia Mönchengladbach a német Bundesliga 28. fordulójában, vasárnap kora délután. A harmadik helyezett berliniek 5-0-ra kaptak ki közvetlen riválisuktól, így a két együttes között három pontra csökkent a különbség – de a szezon meglepetéscsapata továbbra is tartja Bajnokok Ligája-főtáblát érő dobogós pozícióját.

A találkozó után a magyar szakvezető elismerte, felülmúlták csapatát, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Gladbach. Az 5-0-s eredményt reálisnak tartja, gyakorlatilag szétcincálták az együttesét.

– Az egyik leggyengébb formával rukkoltunk elő, gratulálok az ellenfélnek. A Gladbach felülmúlt minket, túl gyors volt számunkra. Azonban ezt a meccset magunk mögött kell hagynunk. A Gladbach egy BL-csapat, a miénk pedig egy szorgalmasan dolgozó együttes. A srácok is túlteszik magukat a vereségen, és minden megy tovább – idéziDárdai Pált a BZ-Berlin.

Pénteken a sereghajtó, éppen edzőt váltó Hannover lesz Dárdaiék ellenfele. Fabian Lustenberger erre is kitért vasárnapi nyilatkozatában.

– A Gladbach egyértelműen jobb volt, a helyzetek döntöttek. Végzetes hibákat követtünk el – mondta röviden Fabian Lustenberger, a Hertha csapatkapitánya. – Eddig kiváló szezont futottunk. Ez folytatódik tovább, nem kérdés. A vereség még inkább ösztönöz bennünket, a következő héten még jobban akarunk teljesíteni.

A Landeszeitung a forduló jelenetének választotta a találkozó első gólját. A Berlin kapusa, Rune Jarstein egyszerűen Mahmoud Dahoudhoz passzolta a játékszert, aki az ajándéklabdával kiugratta társát, Thorgan Hazard-t, innen pedig már nem hibázott a hazaiak támadója. A magyar szakvezető azonban megvédte kapusát: „Az ilyen hibák benne vannak a játékban” – mondta Dárdai.

Olvasói sztorik