Légiósok

VIDEÓ: Sallói gólpasszt adott, Sándor György és Kovács Péter gólt lőtt

Amerikai légiósunk szinte lemásolta legutóbbi produkcióját.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Köteles László a kispadról figyelte, ahogyan a KRC Genk 1-0-ra kikap az Anderlecht otthonában a belga élvonal felsőházi rájátszásának első fordulójában.

Guzmics Richárd végigjátszotta a krakkói Wisla meccsét a Ruch Crozów otthonában. A vendégek 3-2-re nyertek, de nagy szerencséjük volt, mert a házigazdák a 91. percben büntetőt hibáztak.

A norvég másodosztályú Sandefjord színeiben Kovács Péter végig a pályán volt, és már a második percben betalált a Strömmen kapujába az első fordulóban. Csapatavégül 4-1-re nyert hazai környezetben.

A román bajnokság alsóházi rájátszásának ötödik körében Bőle Lukács végigjátszott a CSMS Iasi hazai meccsét, vagyis aktívan kivette a részét a CSU Craiova 3-0-s legyőzéséből. Akét együttes ezzel helyet cserélt, és immár honfitársunk együttese vezeti a nyolcas tabellát.

Bejutott a Német Kupa döntőjébe a címvédő VfL Wolfsburg. Jakabfi Zsanett csapata az SC Freiburgot győzte le 2-1-re az elődöntőben, a magyar válogatott játékos kezdőként kapott lehetősége, de a szünetben lecserélték. A fináléban május 21-én az SC Sand lesz az ellenfél, amely meglepő módon 2-1-re legyőzte a bajnoki listavezető Bayern Münchent a másik elődöntőben.

Az itáliai harmadosztály (Lega Pro) B-csoportjának 29. körében Forgács Dávid a kispadról nézte végig, amint együttese, az AC Pisa odahaza 2-1-re nyer a SPAL Ferrara ellen. A C-csoportban a Lecce otthon 2-1-re kikapott a Materától, Vécsei Bálint a 79. percben állt be.

Az olasz bajnokság 31. fordulójában Balogh Norbert a 77. percben állt be a Palermo csapatába, amely 3-1-re kikapott a Chievo otthonában. A szicíliaiak nyeretlenségi sorozata már tíz meccs óta tart.

Svájcban, a 26. bajnoki fordulóban Vanczák Vilmos végigjátszotta a Lugano otthonában 6-0-ra nyerő FC Sion meccsét.

A német másodvonal 28. fordulójában Stieber Zoltán együttese, az 1. FC Nürnberg 3-0-ra nyert Kalmár Zsolt csapata, az FSV Frankfurt otthonában. Stieber a 71. percben állt be csereként, Kalmár végig a pályán volt.

A thaiföldi élvonal hatodik körében a kezdőként pályára lépő Csiki Norbert csapata, a Sisaket FC 2-0-ra legyőzte a Royal Thai Army együttesét.

A török élvonal 27. fordulójában a sérült Dzsudzsák Balázst nélkülöző Bursaspor 2-1-re nyert a Sivasspor vendégeként.

Az ausztrál bajnokság 26. fordulójában a Perth Glory házigazdaként 3-2-re legyőzte a Melbourne City együttesét. A hazaiak második gólját Sándor György szerezte a 67. percben, aki Vadócz Krisztiánhoz hasonlóan végigjátszotta a találkozót. Utóbbi a 82. percben sárga lapot kapott. Csapatuk egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a tabella ötödik helyén áll.

A harmadosztályú (USL) Swope Park Rangers idénybeli második mérkőzését is megnyerte, ráadásul pontosan úgy, ahogy egy héttel ezelőtt az elsőt. Sallói Dániel csapata vezetett, majd a 93. percben ismét betalált, ami győztes gólnak bizonyult, mert a 95. percben eredményes volt az ellenfél (jelen esetben a Tulsa Roughnecks) is.

A fiatal magyar a 84. percben állt be, az alábbi videón látható, hogy a rendes játékidő végén kihagyott egy helyzetet, majd a 93. percben ő adta a gólpasszt, ugyanis együttese második találata előtt ő dobta be a labdát.

Olvasói sztorik