Légiósok

Megnyerte a lengyel alapszakaszt Nikolics csapata

Szombati légiós-körkép: Husztiék a Bayernt szorongatták; simán verték Szalaiékat.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Emberhátrányban is kiharcolta az alapszakasz-győzelmet Nikolics Nemanja csapata, a lengyel Legia Warszawa. A magyar válogatott csatárral kezdő együttes a bajnokság 29. fordulójában 1-1-re végzett a Lechia Gdansk ellen. Nikolics a 60. percig volt a pályán, nem sokkal lecserélése előtt pedig csapattársát, Borysiukot kiállította a játékvezető, de a Legia így is szerzett egy pontot, így biztosan az élvonal első helyéről várja a rájátszást.

Vida Kristopher csereként a 81. percben jutott a szóhoz a holland élvonalban utolsó előtti helyen álló De Graafschapban. A csapat rangadót játszott a 29. fordulóban, az utolsó helyezett Cambuur volt a vendég, és mivel 2-2 lett a vége, így nem cseréltek helyet a csapatok a tabellán.

A Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurt 1-0-s vereséget szenvedett a bajnoki címre hajtó Bayern München vendégeként a német Bundesliga 28. fordulójában. A magyar középpályás kezdett, a 48. percben cserélték le. A Szalai Ádámot végig a soraiban tudó HSV Hannover hazai pályán 3-0-ra kapott ki a Hamburger SV-től – a válogatott csatár végig a pályán volt, egy sárga lapot is begyűjtött. A Werder Bremen Dortmundban lépett pályára a Borussia vendégeként; a csapat rapszodikus meccsen, a 77. percben még vezetve végül 3-2-es vereséget szenvedett. Kleinheisler László végig a kispadon ült a vendégeknél.

Gulácsi Péter védte az RB Leipzig kapuját a német másodosztály 28. fordulójában. A feljutásért harcoló együttes 3-1-re nyert a Bochum elleni rangadón, és ismét fellépett az első helyre. A harmadosztály 32. játéknapján a Miriuta László vezette Energie Cottbus az első helyezett Dynamo Dresdentől kapott ki 2-0-ra, míg a Nagy Dánielt az 55. percben becserélő Würzburger Kickers az Osnabrück otthonából hozott el egy pontot – 1-1 lett a meccs.

Ezúttal is kimaradt a Liverpool FC keretéből Bogdán Ádám – klubja a Premier League 32. fordulójában 1-1-et játszott a Tottenhammel.

Olvasói sztorik