Légiósok

Dárdai legalább 12 pontot vár csapatától a hajrában

A Hertha áprilisban a BL-hely megtartásáért száll harcba.

Aki titokban tréfálkozást, csínytevéseket vagy vicces videókat várt a Hertha BSC-től április elsején, annak csalódnia kellett. A berliniek ezek helyet kemény munkával, edzésekkel és csapatösszetartással töltötték a napot. A szurkolók sem lehetnek csalódottak, ők viccelődés helyett egy magabiztos edzői nyilatkozatot kaptak ajándékba.

Dárdai Pál szerint remek munkát végzett a csapata, mindenki jó formában van, mint mondta, egy ilyen nap után nem nehéz kijelenteni, hogy győzni szeretnének a Mönchengladbach elleni vasárnapi Bundesliga-rangadón. A csapatot illetően még nem döntött Dárdai, Niklas Stark biztosan kezdeni fog a védelem közepén, de hogy ki lesz a párja, arra még alszik egyet a magyar tréner. A sérült John Brooks pótlására Sebastian Langkamp és Fabian Lustenberger a két legjobb jelölt, Dárdai szerint előbbi a szögleteknél lehet nagy segítség, míg a svájci előnye, hogy a támadásépítésből is kiveszi a részét.

A német bajnokságból még hét forduló van hátra, a Hertha célja pedig legalább négy győzelem megszerzése ezeken a meccseken. Dárdai úgy számol, hogy egy ilyen teljesítménnyel a csapat elérheti a célját, a harmadik hely megtartását, hiszen az üldözőknek sincs könnyű sorsolásuk.

Nem minden mérkőzés ér viszont ugyanannyit. Ha van hatpontos találkozó, akkor a vasárnapi ütközet mindenképpen az, hiszen a 48 ponttal harmadik Hertha egyik legfőbb üldözője otthonába látogat. Az eddig 42 pontot gyűjtő Mönchengladbach hazai pályán az elmúlt 12 meccséből tízen diadalmaskodott, legyőzte többek között a Stuttgartot, a Schalkét és a Bayernt is a Borussia-Parkban. Ha nyernek Dárdaiék, egy újabb üldözőt szakítanak le magukról, és lépésről-lépésre egyre közelebb kerülnek a hőn áhított harmadik helyhez.

Olvasói sztorik