Légiósok

Németh Krisztián újra betalált – VIDEÓ

A sereghajtó otthonában, Gyurcsóval a soraiban vesztett pontokat a Pogon.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Gyurcsó Ádám együttese, a dobogóra hajtó Pogon Szczecin a sereghajtó Górnik Zabrze otthonában szerepelt a lengyel élvonal 29. fordulójában. A korábbi Vidi-szélső csapata meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el, a magyar játékos kezdőként a 73. percig volt pályán.

A katari élvonal 24. fordulójában a már bajnok al-Rajjan vendége volt Németh Krisztián csapata, a legutóbbi hat bajnokiján veretlen al-Garafa. A magyar támadó kezdő volt és a 47. percben csapata vezető gólját szerezte, később pedig gólpasszt adott, végül 2-1-re győztek.

A spanyol élvonal 31. fordulójában Megyeri Balázs csapata, a Getafe CF a Rayo Vallecano vendége volt, a magyar kapus továbbra is második számúnak számít, pedig a madridiak újra kikaptak, ezúttal 2-0-ra. A Getafe egyre nagyobb bajban, kieső.

A nap másik lengyel bajnokiján magyar rangadót rendeztek: a címvédő, Kádár Tamást és Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan a Slask Wroclaw ellen lépett pályára – utóbbi csapatot erősíti Gosztonyi András és Mervó Bence. A hazaiaknál a szélső kezdőként végig játszott, míg Kádár a 64. percben állt be; a Wroclaw Mervót nevezte a kezdőbe, Gosztonyit viszont a keretben sem találhattuk meg. Az utolsó előtti vendégcsapat meglepetésre 1-0-ra nyert Poznanban.

Tőzsér Dániel klubja, a Queens Park Rangers a Middlesbrough-val találkozott az angol másodosztály 39. fordulójában. A magyar középpályás nem volt keretben a londoniak 2-3-as vereségének alkalmával.

Olvasói sztorik