Légiósok

Elképesztő mutatók: gólokban és gólpasszokban is Nikolics a legjobb a Legiában

A klub honlapja összegzett, a magyar támadó minden mutatóban vezet.

Mint ismert, 25 góljával toronymagasan vezeti a lengyel élvonal góllövőlistáját a tabellán éllovas Legia Warszawa magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja. A támadó kapcsán már sokévtizedes rekordokat emlegetnek, amit még néhány találattal meg is dönthet, ám ő mindig hangsúlyozza, az első a csapat sikere, és csak utána lehet az egyéni mutatókkal foglalkozni.

A válogatott szünetben a lengyel klub honlapja összegzéstkészített az eddig lejátszott 28 bajnokiról, melyből kiderült, nem csak góllövésben jeleskedik a nyáron igazolt játékos.

Mint írják, Nikolics nyolc gólpasszát egyetlen csapattársa sem tudta idáig leutánozni. Tomasz Jodlowiec és Ondrej Duda üldözik őt az előkészítők versenyében, mindketten hatszor szolgálták ki a társakat – azaz Nikolics nem csak a góllövőlista, hanem a gólpasszlista éllovasának is mondhatja magát a klubon belül.

– Amikor nem szereztem gólokat, ugyanolyan boldog voltam, mint most – utalt Nikolics a nemrég lezárult góltalansági sorozatára, ami alatt egyébként négy gólpasszal járult hozzá a győzelmekhez. – A foci nem csak a „mesterlövészekről” szól. Elégedett voltam akkor is, hiszen annak ellenére, hogy nem találtam be, segíthettem a társaimnak.

Niko ismét hangsúlyozta, célja, hogy elérje a 30 gólos határt a bajnokságban, de ez csak a második helyen szerepel – az első és legfontosabb feladat, hogy nyerjék meg a bajnokságot. A klub honlapja hozzáteszi, a nyolc assziszt a teljes bajnokságot tekintve is kiváló mutató: Patrik Mraz, a Piast Gliwice játékosa adott csak ennél többet, szám szerint kilencet.

Olvasói sztorik