Légiósok

Dárdai Pál: van nálunk magyaroknál egy szokás …

A Hertha BSC edzője csapata honlapján húsvétozott kicsit.

Összeállítást készített a Hertha BSC hivatalos honlapja arról, hogy hogyan telnek a napjai a játékosoknak húsvétkor.Természetesen nem maradhatott ki az együttes sikeredzője, Dárdai Pál sem a cikkből, aki bemutatta a német szurkolóknak, milyen is egy igazi magyaros húsvét.

– Finom ételekkel és régi magyar szokásokkal ünnepeljük otthon a húsvétot. Vasárnap és hétfőn is egy hagyományos, jóízű reggelivel kezdjük a napot: sonka, cékla és tojás kerül az asztalra. Van nálunk Magyarországon egy tradíció, miszerint a férfiak meglocsolják a nőket húsvéthétfőn illatos parfümmel vagy kölnivel, hogy ne hervadjanak el. A kis gyerekek például meglocsolják a nagymamájukat, az idősebbek a barátnőjüket és a többi női rokonokat is. Ehhez mondanak egy húsvéti verset a fiúk, és cserébe köszönetképpen finom ételeket vagy pálinkát kapnak a lányoktól – foglalta össze Dárdai Pál a Hertha honlapjának a magyar szokásokat.

Roy Beerens, a berliniek hátvédje a pihenés mellett egy kis munkával fogja tölteni az idejét az ünnepen.
-Az előző nyáron még vásároltam egy házat, ezzel kapcsolatban kell még pár dolgot elintéznem. Édesapám kőműves, és rengeteget segít a ház körüli munkákban. E mellett szerencsére a pihenésre is jut majd idő, a család például együtt fog reggelizni húsvétkor. Amennyiben az időjárás is jó lesz, ezután kimegyünk a kertbe, ahol a gyerekek megkeresik az eldugott húsvéti tojásokat.

A cikkből az is kiderül, hogy Julian Schieber, a csapat támadója egy török esküvőn fog részt venni a hétvégén, aztán még 2-3 napot otthon tölt a családjával és szintén ő is pihenéssel tölti a húsvéti ünnepeket.

A berliniek jövő hét vasárnap a Mönchengladbach otthonában folytathatják szenzációs menetelésüket a Bundesligában.

Olvasói sztorik