Légiósok

Nem súlyos Kádár sérülése, jövő héten már játszana a Lechben

A válogatott védő a Rangadónak elmondta, részleges bokaszalag-szakadással kockázatos lett volna játszani Horvátország ellen.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtök este hagyta el a Horvátország elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar válogatott telki edzőtáborát a Lech Poznan védője, Kádár Tamás, aki a múlt hétvégén összeszedett bokasérülése miatt nem állhat szombaton Bernd Storck szövetségi kapitány rendelkezésére. A 28-szoros válogatott játékosnál a Rangadó.hu érdeklődött a sérüléséről.

– Jól vagyok, köszönöm az érdeklődést. Éppen utazom fel Budapestre, délután pedig repülök már vissza Poznanba. A lábam nem százszázalékos, tudtam a héten edzeni, de jobbnak láttuk, ha kihagyom a szombati mérkőzést, nehogy súlyosabban rásérüljek. Megbeszéltem a szövetségi kapitánnyal, ő is azon az állásponton volt, hogy inkább épüljek fel teljesen, és akkor jövő héten már esetleg tudok játszani a klubcsapatomban. Múlt hétvégén, a Legia elleni rangadó első félidejében fordult alá a bokám egy párharc után, a szünetben cserét is kellett kérnem. Utána jöttem a válogatottba, ahol megállapították, hogy a hátsó bokaszalagom részlegesen beszakadt. A héten napi két-három kezelést is kaptam, úgyhogy most már jobb a lábam. Az edzőtáborban nagyon jó volt a hangulat, mindenki szívesen jön a válogatottba, úgyhogy nagyon jó volt itt lenni. Délután repülök vissza Lengyelországba, és ha minden jól megy, akkor szombat délután már edzésre jelentkezem – mondta Kádár Tamás.

Olvasói sztorik