Légiósok

Ajánlatokkal bombázzák Dárdait

A magyar szakember hangsúlyozta, mindenképpen Berlinben marad.

Közismert, hogy a Hertha valósággal szárnyal az évadban Dárdai Pállal a kispadján: a szezon végéhez közeledve továbbra is tartja a harmadik pozíciót a bajnokságban. Nem csoda, hogy egyre többen foglalkoznak a magyar trénerrel. A 11REUNDE által készített interjút a bz-berlin.de idézi.

– A csapatnak fizikális gondjai voltak, és rossz irányba tartott – mesélt a Hertha első csapatának átvétele előtti időkről Dárdai. – Mindig azon gondolkodtam, hogy a következő edzőnek nagyon nehéz dolga lesz. És ki lett a következő? Én…

De a tapasztalatlan tréner nem ijedt meg.

– A kezdetektől fogva azt mondtam Michael Preetz sportigazgatónak, hogy nem kell engem kirúgni. Tudom, mikor kell távoznom. Ha zsinórban ötször vagy hatszor kikapunk, akkor felállok és azt mondom: köszönöm, majd visszalépek egy szintet, és újra az ifikkel foglalkozom – fogalmazott a magyar edző.

– Annyi ajánlatot kapok, hogy magam is meglepődöm, de ami az egyik fülemen be, az a másikon ki… Jól érzem itt magam, a fiaim a Herthánál fociznak, a családom is boldog, mi többet kívánhatnék még? – tette fel a kérdést Dárdai.

A célokkal kapcsolatban meglepő kijelentést tett a mester.

– A Német Kupa megnyerése fontosabb, mint a BL-helyezés elérése. Csapatom átlagéletkora 22 év. Miért kéne feltétlenül egy BL-szerepléssel járó nyomást helyeznem rájuk? Ott nem lehet hibázni – mondta Dárdai.

– Egy kupadöntőt a szurkolók is jobban megjegyeznek, évtizedekkel később is emlegetik. A napja igazi ünnep, felejthetetlen. Pénzért ilyet nem lehet venni. Ráadásul az utánpótlásunknak is jót tenne, nem csábíthatnák el őket olyan csapatok, mint a Wolfsburg, a Gladbach vagy a Lipcse – értékelt a Hertha sikeredzője.

Olvasói sztorik