Légiósok

Megyeri a Barcelona ellen debütálhatott volna, de nem merte berakni az edzője

Hrutka János menedzser elmondta, a magyar kapusnak eredetileg kicsit mást ígértek a Getafénál, de ő megküzd a helyéért.

Megyeri Balázs 2015 nyarán igazolt a görög bajnok Olimpiakosztól a spanyol első osztályú Getafe csapatához. A madridiaknál még az 1-es mezszámot is megkapta, de az azóta eltelt lassan egy szezon alatt nem sok „sót evett”: mindössze két kupameccsen ölthette magára tétmérkőzésen a mezt.

Menedzserét, Hrutka Jánost kérdeztük a kapus helyzetéről, aki elmondta, Megyeri kis híján a Barcelona elleni bajnokin debütált, de nem merte betenni az edzője – a Getafe végül 6-0-ra kapott ki úgy, hogy Megyeri riválisa, Guaitá még Messi büntetőjét is megfogta.

– Megyeri Balázs továbbra sem kapott meghívót a válogatottba. Hogyan éli ezt meg?

– Jelen pillanatban sajnos ez a realitás. Nyilván lelkileg nem esett jól neki, hiszen szeretne most és majd az Európa-bajnokságon is ott lenni, de ő is látja és tudja azt a tényt, hogy a kapitány azokat a játékosokat részesíti előnyben, akik folyamatos játéklehetőséggel bírnak a csapatukban. Természetesen Gulácsi Pétert is szeretné megismerni a szövetségi kapitány, úgyhogy ezzel semmi gond sincs. A kapuskérdés egyébként is érdekes a válogatott jövője szempontjából, hiszen Király Gábor már túl van azon a koron, ami egy futballistának általában a karrierje végét jelenti; Bogdán Ádám a Liverpool tartalékcsapatánál szerepel; Gulácsi Péter pedig végre elkezdett védeni a Lipcsénél – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Hrutka János.

– Számol még az Európa-bajnoki részvétellel?

– Abszolút. Nagy valószínűsége volt annak, hogy Megyeri fog védeni a Barcelona ellen, de sajnos ez végül nem jött össze, nem merte berakni az edző. Ha akkor védett volna, akkor nagyobb esélye lett volna annak, hogy meghívják erre az összetartásra. Abban bízik, hogy annyit dolgozik edzéseken kívül is a Getafénál, hogy ezt előbb-utóbb észreveszik. Az sem volna mellékes, hogy így lehetne egy játékosuk, aki ott van az Eb-n, és nőhetne az értéke.

– Hogyan került terítékre, hogy a Barca ellen esetleg Megyeri védhet?

– Borzasztó szériában van a Getafe, sorra veszítenek vagy játszanak döntetlent. Az utolsó hat meccsükön két döntetlen és négy vereség a mérleg, és már kieső helyen is állnak. Már minden lehetséges poszton megpróbáltak váltani, nem jött be – egyedül a kapus van hátra. Vannak, akik már a következő fordulóban szívesen a kezdőben látnák Megyerit, de az edző eddig nem így gondolkodott.

– Mi történik, ha mégis Guaitá marad a kezdő egész évben? Továbbállna?

– Jó kérdés. Vannak megkeresések, lenne esélye elhagyni a klubot, de ez egyelőre nem téma.

– Visszatekintve milyen döntésnek értékeli, hogy a Getafét választották a nyáron?

– Szerintem jó döntés volt, még ha az ígéretek kicsit mások is voltak. Ezzel együtt Madridban élni és a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepelni semmiképp sem rossz.

– Mik voltak az ígéretek?

– Amikor a nyáron odaigazolt, arról volt szó, hogy egyenlő esélyekkel indulnak Guaitával, de ez nem teljes mértékben valósult meg. A kupából sajnos hamar kiestek, pedig ott több lehetősége lett volna megmutatnia magát.

Olvasói sztorik