Légiósok

Bogdán Ádám öt gólt kapott

Vasárnapi légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A svájci élvonal 25. fordulójában az FC Sion hazai pályán 1-0-ra kikapott a címvédő FC Basel együttesétől. A házigazdáknál Vanczák Vilmos a 48. percben lépett pályára csereként.

Súlyos, 5-0-s vereséget szenvedett a Liverpool FC tartalékcsapata az angol U21-bajnokság vasárnapi játéknapján. A Vörösök kapujában Bogdán Ádám állt a Southampton ellen, és bár több védést is bemutatott, így is kiütötték csapatát.

A török bajnokság 26. fordulójában Dzsudzsák Balázs a cseresorból nézte végig, ahogyan a Bursaspor 4-1-re legyőzi a Kasimpasa együttesét.

A szlovák bajnokság 24. fordulójában a Myjava 1-0-ra nyerni tudott a Slovan Bratislava otthonában. A pozsonyiaknál Priskin Tamás végigjátszotta a meccset. Együttesének hátránya immár kilenc pont a listavezető Trencín együttesével szemben.

A német női élvonal 16. körében Marozsán Dzsenifer hiába szerzett vezetést a Frankfurt csapatának, a házigazda Wolfsburg – amelybe Jakabfi Zsanett a 87. percben állt be – a hajrában emberelőnybe került, és végül 3-1-re győzött. A tabellát a veretlen Bayern München vezeti, a Wolfsburg pedig mai sikerével megelőzte a Frankfurtot, és a második helyre lépett előre.

A német másodosztály 27. fordulójában az 1. FC Nürnberg odahaza 3-1-re legyőzte a listavezető RB Leipzig együttesét. A lipcseiek hálóját Gulácsi Péter őrizte, a hazaiak magyar légiósa, Stieber Zoltán viszont csak a kispadról nézhette a rangadót.

Továbbra is remek formában játszik magyarjaival a soraiban a Perth Glory. Sándor György és Vadócz Krisztián ausztrál csapata magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Wellington Phoenix otthonában nyert 2-1-re, így legutóbbi tíz meccséből immár kilencet nyert meg. A magyar középpályások végig a pályán voltak – Vadócz egy sárga lapot is begyűjtött.

Gyurcsó Ádám ismét eredményes volt a lengyel élvonalban.

Olvasói sztorik