Légiósok

Felrobbant a Hertha-stadion: megint nyertek Dárdaiék

Légiós-körkép: Huszti csapata Szalaiék ellen szakította meg pocsék sorozatát; Mervó kapufáig jutott Lengyelországban.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC abban a tudatban lépett pályára a német Bundesliga 27. fordulójának szombati játéknapján, hogy bármilyen eredményt is ér el az Ingolstadt elleni hazai meccsen, megtartja harmadik helyét – ugyanis a Schalke–Gladbach rangadót pénteken előbbi csapat nyerte 2-1-re, így 44 ponttal fellépett a negyedik helyre, míg a Mönchengladbach az ötödikre esett vissza 42 pontjával.

A 45 pontos Hertha azonban így is minimális fórral állt csak előttük a tabellán, így mindenképpen pontot, pontokat kellett szereznie.

A 0-0-s első félidő után az 54. percben robbant a berlini Olympiastadion: Haragucsi találatával szerzett vezetést a Hertha. A 69. percben aztán újra tombolt a nézősereg: Kalou duplázta meg az előnyt. A 75. percben Hinterseer révén szépített az Ingolstadt, de több gólt nem engedett ellenfelének a Hertha: 2-1-re nyert, így biztosan őrzi harmadik helyét a tabellán.

Bundesliga, 27. forduló

Hertha BSC – Ingolstadt 2-1 (0-0)

Eintracht Frankfurt – Hannover 1-0 (1-0)

Werder Bremen – Mainz 1-1 (1-1)

Hamburger SV – Hoffenheim 1-3 (1-2)

1. FC Köln – Bayern München 0-1 (0-1)

Wolfsburg–Darmstadt 1-1 (0-0)

pénteken játszották:

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 2-1 (0-0)

vasárnap játsszák:

VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen 15.30

Augsburg – Borussia Dortmund 17.30

A másik 15 óra 30 perckor kezdődő találkozón a kispadra nevezett Kleinheisler László nem kapott lehetőséget a Werder Bremenben; csapata 1-1-re végzett a Mainz elleni hazai találkozón.

Nyolc nyeretlen bajnoki után ismét győzelmet ünnepelhetett a német Bundesligában Huszti Szabolcs csapata, az Eintracht Frankfurt. A magyar középpályást kezdőként a 82. percig soraiban tudó együttes a Szalai Ádámot a 77. percben becserélő HSV Hannovert győzte le 1-0-ra.

A német harmadosztály 31. fordulójában a Miriuta László vezette Energie Cottbus 0-0-t játszott a Wehen otthonában.

Az olasz másodosztály 32. fordulójában Adorján Krisztián klubja, a Novara 2-1-re kikapott odahaza a Baritól. A magyar játékos csere volt, de nem kapott lehetőséget. Szintén a kispadról nézte végig Forgács Dávid, ahogy csapata, az AC Pisa 0-0-t játszik a L’Aquila otthonában a harmadosztály B-csoportjának 27. fordulójában.

Egy 92. percben kapott góllal csak 1-1-re végzett a Tőzsér Dánielt végig a kispadon tudó Queens Park Rangers a Preston North End otthonában az angol másodosztály 38. fordulójában.

Mervó Bence kezdő volt a Slask Wroclaw színeiben a lengyel bajnokság 28. fordulójában. A fiatal magyar játékos egy alkalommal a kapufát találta el, majd a 87. percben lecserélték. Csapata 0-0-ra végzett a Ruch Chorzów ellen – az együttes másik magyarja, Gosztonyi András sérülés miatt hiányzott.

Balogh Norbert csere volt, de ezúttal nem kapott lehetőséget az olasz élvonalbeli Palermóban. Csapata a harmincadik fordulóban 0-0-t játszott az Empoli otthonában.

Döntetlent játszott a Németh Krisztiánt végig a soraiban tudó al-Garafa a katari bajnokság 23. fordulójában. A magyar csatár ezúttal nem volt eredményes – csapata 1-1-et ért el az al-Karitijat ellen.

Az 55. percig úgy tűnt, nagy bravúrt ér el Vida Kristopher csapata a Feyenoord vendégeként a holland első osztály 28. fordulójában. A kiesés ellen harcoló De Graafschap 1-0-ra vezetett a második félidő tizedik percéig, azonban végül 3-1-re kikapott a neves ellenfél otthonában – a magyar játékos padozott, nem kapott játéklehetőséget.

Nikolics Nemanja egymaga intézte el Kádár Tamásék csapatát a lengyel élvonal rangadóján.

Olvasói sztorik