Légiósok

Légiós-körkép: Guzmics kapufát, a Wisla öt gólt rúgott

Kalmárék az utolsó percekben veszítettek két pontot.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kijelenthető, hogy immár a múlté a Wisla Kraków hónapokig tartó nyeretlen sorozata. Guzmics Richárd együttese a lengyel bajnokság 28. fordulójában 5-1-es sikert aratott a meccs nyolcadik percétől emberhátrányban játszó Jagiellonia ellen. A magyar válogatott védő végig a pályán volt, sőt az 56. percben kis híján gólt is szerzett, azonban a kapufa akkor a vendégeket segítette ki – a hajrában pedig egy sárga lapot is begyűjtött.

Kalmár Zsolt végig a pályán volt a német másodosztály 27. fordulójában. Csapata, az FSV Frankfurt egy 89. percben bekapott góllal 2-2-re végzett a Heidenheim otthonában.

Bőle Lukács ismét végigjátszotta a CSMS Iasi bajnokiját a román élvonal alsóházi rájátszásának harmadik fordulójában. A jászvásáriak hazai pályán kaptak ki 1-0-ra úgy, hogy a meccs 39. percében tizenegyest rontottak.

A német harmadosztály 31. fordulójában remekelt Nagy Dániel klubja, a Würzburger Kickers – 4-1-re verte a Fortuna Kölnt odahaza. A magyar középpályás a kispadon kapott helyet, nem cserélték be.

Egy 87. percben kapott gól miatt továbbra is folytatja január óta tartó nyeretlen sorozatát Megyeri Balázs klubja, a Getafe CF. A magyar kapusát végig a kispadon tudó csapat az Eibarral játszott 1-1-et a spanyol élvonal harmincadik fordulójában.

2-2-es döntetlennel folytatta szereplését az olasz másodosztályú Spezia. A bajnokság 32. fordulójában az Entella otthonában mentett pontot a Tamás Krisztiánt ezúttal is csak a kispadra nevező együttes.

Olvasói sztorik