Légiósok

Nem múlt sokon Bogdán Ádám kölcsönszerződése

A magyar válogatott kapusa még nem tudja, hogy a nyáron elhagyja-e a Liverpoolt.

Kapcsolódó cikkek

Szerdán a Liverpool tartalékcsapatában védett Bogdán Ádám, aki a West Ham United elleni vesztes mérkőzésen három gólt kapott. A magyar hálóőr előtte padozott az első csapatnál a Ligakupa-döntőn, és meghívót kapott a Horvátország ellen készülő magyar válogatott keretébe is. A 28 éves hálóőr a Digi Sport reggeli műsorában beszélt liverpooli helyzetének megoldásáról.

– Csapata csütörtök este továbbjutott az Európa Ligában, a bajnokságban pedig a nyolcadik helyen állnak. Mi élvez prioritást a Poolnál?

– Nincs prioritás, mindkét sorozatra ugyanúgy koncentrálunk. Sokszor elmondta a menedzserünk, hogy minden meccset meg szeretne nyerni, és mindig úgy rakja össze a csapatot, hogy az adott pillanatban a legfrissebb, legjobb tizenegy tudjon játszani. A bajnokságban is látható, hogy egyre jobb formába lendülünk, és talán még a negyedik helyet is meg tudjuk szerezni – kezdte Bogdán Ádám.

– Morfondírozott a tartalékcsapatban kapott gólokról?

– Természetesen átgondoltam a gólokat, de utána már olyan nagyon sokat nem elmélkedtem rajta. Nagyon érdekes, egy igazi kupameccs volt, amelyen nekünk is és a West Hamnek is voltak lehetőségei. Ezeket ők nagyon jól kihasználták, ezért jutottak a döntőbe.

– Milyen lelki állapotban van a jelenlegi helyzete miatt?

– A célom nem változott, szerettem volna és szeretnék kölcsönbe menni, hiszen ez kell ahhoz, hogy felnőtt meccseken védjek. Elég közel voltam egy-két csapathoz, de ez végül nem jött össze. Így most egy hely maradt, ahol tudok védeni, az U21-es csapat. Nyilvánvalóan nem ideális a helyzet, de jelenleg ez az egy lehetőségem van arra, hogy kilencven perceket védjek. A mérkőzések színvonala egyébként jó, iszonyatos hajtás van. Ez maradt most, és ebből szeretném kihozni a maximumot.

– A Liverpool felnőtt csapatával kapcsolatban valamilyen remény még él önben?

– Kiállításnak vagy sérülésnek kell történnie ahhoz, hogy ott védjek. Ha semmi nem változik a kapusokkal kapcsolatban, akkor nincs semmilyen illúzióm, nem hiszem, hogy a szezon végéig közelebb tudok kerülni az első csapathoz.

– Kijelenthető, hogy a nyáron elhagyja a Liverpoolt?

– Nem tudom erre a választ. Meg kell majd vizsgálni az adott helyzetet. Ha ez így alakulna, akkor is van több lehetőség, hiszen lehet kölcsönben, lehet végleg elmenni. Lehet maradni is, és küzdeni tovább. Ehhez majd le kell ülni, át kell beszélni a lehetőségeket, és ki kell majd találni egy megoldást.

– Mennyire ragaszkodik egyébként Angliához, az angol futballkultúrához? A szimpátia mennyire lesz fontos a döntésében?

– Az angol futball a szívem csücske, de az élethez több minden is hozzátartozik. Valljuk be, hogy Angliában az időjárás miatt nem lehet annyira élvezni az életet. Nekem ebből kilenc év kijutott már, és majd meg kell nézni, hogy mire lesz lehetőség, de az biztos, hogy nem szeretnék elvetni semmilyen lehetőséget. Benne van az is, hogy Angliában belül, és az is, hogy valahol máshol Európában folytatom. Nem tudok erre még válaszolni, de abszolút nyitott vagyok mindenre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik