Légiósok

Az Ingolstadt okozhat fejtörést Dárdaiéknak

Magyar rangadókat rendeznek hétvégén Németországban és Lengyelországban is.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Megindulhat felfelé Guzmics együttese

A lengyel élvonal 28. fordulójában Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a Jagiellonia ellen folytathatja három meccse tartó veretlen sorozatát.

Kalmár Zsolt együttese, a német másodosztályú FSV Frankfurt a Heidenheim vendége lesz a 27. fordulóban. A harmadosztályban a 31. kört rendezik: Nagy Dániel klubja, a Würzburger Kickers a Fortuna Kölnnel csap össze odahaza.

A Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Spezia is pénteken lép pályára az olasz másodosztályban: a 32. fordulóban az Entella lesz az ellenfél, idegenben.

A harmadik fordulóval folytatódik a román élvonal alsóházi rájátszása: Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi a Voluntarit fogadja.

Megyeri Balázs csapata, a Getafe CF január 23-a óta mindössze egy döntetlent tudott elkönyvelni a nyolc veresége mellett a spanyol élvonalban. A csapat a harmincadik fordulóban az Eibarral találkozik.

Szombat – Magyar rangadó a Bundesligában és Lengyelországban

Az angol másodosztály 38. fordulójában a Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Queens Park Rangers a közvetlen rivális Preston North Endhez látogat.

Újabb nehéz meccs vár Vida Kristopher klubjára, a holland bajnokságban utolsó előtti helyen álló De Graafschapra. A csapat a Feyenoord vendége lesz a 28. fordulóban.

Németh Krisztián egyelőre megállíthatatlan a katari élvonalban. Az al-Garafa válogatott csatára a 23. fordulóban az al-Karitijat ellen bizonyíthat.

Magyar rangadót rendeznek a lengyel első osztály 28. fordulójában: Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő csapata, a címvédő Lech Poznan a Nikolics Nemanjával felálló, éllovas Legia Warszawát fogadja. Gosztonyi András és Mervó Bence klubja, a Slask Wroclaw a Ruch Chorzów ellen készül.

Papíron könnyebb, gyakorlatilag egyáltalán nem egyszerű meccs vár a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-re a német Bundesliga 27. fordulójában. A harmadik helyezett berliniek a legutóbbi öt bajnokiján veretlen, zsinórban négyszer döntetlent játszó Ingolstadt ellen lépnek pályára hazai környezetben. Kleinheisler László klubja, a Werder Bremen a Mainz elleni meccsre készül, míg Szalai Ádám klubja, a HSV Hannover a Huszti Szabolcs fémjelezte Eintracht Frankfurt vendége lesz. A harmadosztály 31. fordulójában Miriuta László csapata, az Energie Cottbus a Wehen elleni bajnokin harcolhat a pontokért.

Az Empoli vendége lesz Balogh Norbert csapata, a Palermo az olasz élvonal harmincadik fordulójában. A másodosztály 32. körében Adorján Krisztián együttese, a Novara a Barit fogadja. A harmadosztály B-csoportjának 27. fordulójában pedig Forgács Dávid juthat szóhoz: csapata, az AC Pisa a L’Aquila otthonába látogat.

Vasárnap – Stieber keserítheti Gulácsit

A Bogdán Ádámot mellőző Liverpool FC a szintén 44 ponttal álló Southamptonhoz látogat az angol Premier League 31. fordulójában.

Sándor György és Vadócz Krisztián klubja, az ausztrál Perth Glory a Wellington Phoenix vendége lesz a bajnokság 24. fordulójában.

Rangadót játszik a lengyel élvonal 28. fordulójában Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin. A negyedik helyezett együttes a szintén 43 ponttal harmadik helyen álló Cracovia Kraków ellen lép pályára.

A német másodosztály 27. fordulójában Simon Krisztián együttese, az 1860 München a Bielefeldet fogadja, míg a listavezető, Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipzig a harmadik helyezett, Stieber Zoltánt is foglalkoztató 1.FC Nürnberggel csap össze.

Vanczák Vilmos klubja, az FC Sion az éllovas FC Basellel találkozik a svájci élvonal 25. fordulójában.

Helyezések alapján rangadót, pontkülönbséget tekintve kevésbé rangadót játszik Priskin Tamás csapata, a Slovan Bratislava a szlovák élvonal 24. fordulójában. Az második helyezett együttes vendége a harmadik Myjava lesz – a két csapat között 11 pont a különbség.

A Kasimpasát fogadja Dzsudzsák Balázs együttese, a Bursaspor a török első osztály 26. fordulójában.

Hétfő – Az első két meccsen nem vesztettek pontot Sallóiék

Vécsei Bálint klubja, az olasz harmadosztályú Lecce a Catanzaro ellen készül a C-csoport 27. fordulójában.

Magyar idő szerint pontban nulla órakor kezdődik Sallói Dániel klubja, a Sporting Kansas City harmadik alapszakasz-meccse az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS). Az együttes két győzelemmel nyitott – hétfőn a Toronto FC-vel mérkőzik.

Olvasói sztorik