Légiósok

Nikolics: a lengyeleknek is furcsa, hogy ilyen gólerős vagyok

A kupában szerda este mesterhármast szerző magyar válogatott csatár exkluzív interjút adott a Rangadónak.

Kapcsolódó cikkek

Szerdán este folytatta remeklését Lengyelországban a fantasztikus szezont produkáló Nikolics Nemanja. A Legia Varsó magyar válogatott csatára mesterhármast ért el Zawisza Bydgoszcz elleni kupaelődöntő első felvonásán (4-0), amivel nagyon közel lőtte csapatát a fináléhoz. A 28 éves csatár már 30 találatnál jár az idényben, ebből 23-at a bajnokságban lőtt, ahol egyébként a Legia áll az élen. Nikolics a szerdai mesterhármast követő reggelen adott interjút a Rangadó.hu-nak.

– Nagyon nagy volt a tét a tegnapi találkozón, mert a döntőbe akartunk jutni. Kétmeccses a párharc, de nem szerettünk volna várni semmire, már az első mérkőzésen el akartuk dönteni a párharcot. Nem könnyű ilyenkor játszani, amikor szerda-vasárnap ritmusban kell pályára lépni. Az volt a legfontosabb, hogy jól kezdjük a találkozót, és próbáljuk minél hamarabb eldönteni. Szerencsére már a hatodik percben sikerült betalálnom, és onnantól kezdve már könnyebb volt minden. Örülök annak, hogy a győzelem mellett három gólt is tudtam szerezni, és most már sokkal közelebb vagyunk a döntőhöz – mondta Nikolics Nemanja.

A támadó természetesen örül a mesterhármasának, de elmondta, akkor sem ideges, ha éppen nem sikerül bevennie az ellenfelek kapuját.

– Minden gól nagyon fontos számomra, de ugyanolyan érzés van bennem, mint mikor néhány héttel ezelőtt nem találtam be. Tudtam akkor is, hogy jól csinálom a dolgomat. Ha nem jöttek a gólok, akkor jöttek a gólpasszok, és egyáltalán nem voltam ideges. A fociban nem lehet mindig csak gólokat szerezni, de az biztos, hogy fantasztikus szezont produkálok. Harminc találatnál tartok, és eddig tíz gólpasszt adtam, úgyhogy negyven gólunkban működtem közre. Ha hozzátesszük, hogy ez az első évem a Legiában, akkor azt kell mondanom, hogy fantasztikus idényem van, és messze még a vége…

A 16-szoros magyar válogatott csatár tulajdonképpen a lengyel bajnokság legnagyobb sztárja lett az elmúlt hónapok során, de úgy érzi, jól tudja kezelni azt a fajta terhet, hogy most már minden mérkőzésen gólokat várnak tőle.

– Természetesen a lengyeleknek is furcsa, hogy valaki ilyen gólerősen futballozik – tette hozzá. – Évek óta nem volt olyan csatár, aki ilyen számban rugdosta a gólokat. Mindenki kíváncsi rám, de ez egyfajta teher is rajtam, mert ha egy-két meccsen nem rúgok gólt, akkor egyből krízisről beszélnek. Ha gólokat szerzek, akkor viszont a legnagyobb király vagyok. Egy játékosnak meg kell találni az egyensúlyt, kezelnie kell a sikert, de azt a helyzetet is, ha nem jönnek a gólok, mert a fociban ez normális. Sokat foglalkoznak velem, folyamatosan próbálnak terhet rám tenni azzal, hogy folyamatosan gólokat kell szereznem, de én mindig is csapatjátékosként gondolkoztam. Örülök, hogy huszonhét bajnokin huszonhárom találatnál járok, és remélem, még sok gólt fogok szerezni itt.

Nikolics nagyon bízik benne, hogy ez a remek szezon elegendő lesz ahhoz, hogy a nyári Európa-bajnokságon a címeres mezben futballozhasson.

– Sokat gondolok az Európa-bajnokságra, és próbálok a legjobb formába kerülni a nyárra, hogy segíthessek a válogatottnak – magyarázta a támadó. – Minden játékosnak ez jár a fejemben, próbálok jó formába kerülni, hiszen be akarok kerülni az utazó keretbe. Persze ez attól is függ, hogy milyen teljesítményt fogok nyújtani a nyárig.

Olvasói sztorik