Légiósok

Légiós-körkép: Nikolics gólpasszra „cserélte” a gólokat

Szombati légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal 27. fordulójában már a harmadik percben gólt szerzett a Legia Warszawa a Cracovia Kraków elleni bajnokin. Guilherme találatánál a házi gólkirály Nikolics Nemanja adta gólpasszt. Az ellenfél nem sokkal később egyenlített, de egy hajrában szerzett góllal megszerezte a három pontot a lengyel listavezető Legia – a magyar válogatott csatár a hetvenedik percig volt pályán. Idegenben 3-1-re nyert Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás csapata, a Lech Poznan. A magyarjait végig a pályán tudó címvédő a Ruch Chorzów otthonában szerzett három pontot.

Németh Krisztián ismét eredményes volt a katari bajnokságban.

Kleinheisler László beállt a Bayern ellen, de sem neki, sem csapatának nem termett sok babér.

A Bundesliga 26. fordulójában a kiesőhelyen álló Hannover hazai pályán 2-0-ra kikapott a Köln együttesétől. A hannoverieknél kölcsönben szereplő Szalai Ádám végigjátszotta a találkozót. A Huszti Szabolcsot foglalkoztató Eintracht Frankfurt a Mönchengladbach otthonában szenvedett 3-0-s vereséget, honfitársunk az 50. percben lépett pályára, a hajrában pedig sportszerűtlenségért kapott egy sárga lapot.

Priskin Tamás végig a pályán volt, de nem tudott gólt szerezni a Slovan Bratislava a Zlate Moravce elleni bajnokin. A válogatott csatár csapata 0-0-t játszott a szlovák első osztály 23. fordulójában.

Sándor György és Vadócz Krisztián ausztrál csapata, a Perth Glory a bajnokság 23. fordulójában a Central Coast Mariners ellen lépett pályára. Mióta a magyar páros összeállt a középpályán, azóta szinte pontot is alig veszít az együttes, és ez most sem volt másképp: 4-0-ra nyertek a meccset kettős emberhátrányban befejező rivális ellen. Mindkét magyar végigjátszotta a találkozót.

Nagy Dániel csereként a 67. percben jutott szóhoz a Würzburger Kickers színeiben a német harmadosztály harmincadik fordulójában. Csapata egy 28. percben szerzett góllal 1-0-ra győzte le idegenben az utolsó fél órában emberhátrányban játszó Chemnitzert. Miriuta László csapata, az Energie Cottbus a múlt heti siker után ismét győzelmet könyvelhetett el: 2-0-ra verte a Magdeburgot, így hosszú idő után ismét elmozdult a kiesőhelyekről – Miriuta csapata a 15., Nagy Dániel együttese pedig a hatodik a tabellán.

A Barcelonától kapott egy „laza hatost” Megyeri Balázs klubja, a Getafe CF a spanyol élvonal 29. fordulójában. A magyar kapus ezúttal sem kapott lehetőséget: a kispadról nézte végig, ahogy Messi tizenegyesét is hárító kollégája hatszor veszi ki a labdát a hálóból (6-0).

Mindkét légiósunk a kispadról nézte végig csapata bajnokiját az olasz másodosztály 31. fordulójában. Adorján Krisztián klubja, a Novara a Pescara vendégeként nyert 2-1-re, míg Tamás Krisztián csapata, a Spezia a Modenát győzte le 2-0-s különbséggel. A harmadosztály C-csoportjában 1-0-ra nyert a Lecce a Monopoli otthonában – a vendégeknél Vécsei Bálint nem volt keretben. Forgács Dávid „padozott” a B-csoportban szereplő AC Pisában. Együttese a 26. fordulóban 2-0-ra verte a Savonát.

Olvasói sztorik