Légiósok

Hatpontos rangadóval kezdi meg a hajrát Dárdai csapata

A Schalke ellen játszik a Hertha; Kleinheislerék a Bayern vendégei lesznek a Bundesligában.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Egy ellenfelet leszakíthat a Hertha

A holland élvonal 27. fordulójában Vida Kristopher klubja, a sereghajtó De Graafschap a Roda JC ellen lép pályára hazai környezetben.

Lengyelországban is a 27. körnél jár a bajnokság: Mervó Bence és Gosztonyi András klubja, a Slask Wroclaw a Korona Kielce vendégeként játszik kiesési rangadót. Mervó bekerült a 18 fős keretbe, Gosztonyi viszont izomsérüléséből lábadozik, így kimaradt.

Klasszikus háromesélyes meccsen lép pályára a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a német Bundesliga 26. fordulójában. A magyar szakvezető csapata a közvetlen rivális, 41 pontjával egyetlen egység lemaradásban lévő Schalke 04-et fogadja.

A román élvonal alsóházi rájátszásának második körében Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi a Petrolul ellen folytatja szereplését.

Szombat – A Bayern ellen szerepelnek Kleinheislerék

Tőzsér Dániel klubja, a Queens Park Rangers az angol másodosztály 37. fordulójában a Brentforddal találkozik.

Magyar idő szerint szombat délelőtt kezdődik Sándor György és Vadócz Krisztián ausztrál csapata, a Perth Glory 23. fordulóban rendezett bajnokija a Central Coast Mariners ellen.

Németh Krisztián együttese, az al-Garafa a katari élvonal 22. fordulójában az al-Sailiját fogadja.

A harmadik helyezett Cracovia Kraków vendége lesz Nikolics Nemanja csapata, a listavezető Legia Warszawa a lengyel élvonal 27. fordulójában. A Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő fémjelezte Lech Poznan pedig a Ruch Chorzówhoz látogat.

Szalai Ádám együttese, a német Bundesligában szereplő HSV Hannover az 1.FC Kölnt fogadja a bajnokság 26. fordulójában. Huszti Szabolcs csapata, az Eintracht Frankfurt új edzővel várja a Borussia Mönchengladbach elleni idegenbeli találkozót, míg Kleinheisler László és klubja, a Werder Bremen a listavezető Bayern München vendégeként bizonyíthat. A harmadosztályban a harmincadik forduló következik: a Miriuta László vezette Energie Cottbus a Magdeburggal, a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers a Chemnitzerrel találkozik.

Az olasz másodosztály 31. fordulójában Adorján Krisztián klubja, a Novara a Pescara vendége lesz, míg a Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Spezia a Modenát fogadja. A harmadosztályban a 26. fordulónál tartanak a csapatok: a B-csoportban Forgács Dávid klubja, az AC Pisa a Savonával csap össze, Vécsei Bálint együttese, a Lecce pedig a Monopoli vendége lesz.

A Barcelona vendégeként bizonyíthat a Megyeri Balázst is foglalkoztató, elmúlt nyolc bajnokiján mindössze egy pontot szerző Getafe CF a spanyol élvonal 29. fordulójában.

Vasárnap – Újabb élcsapat ellen szállnak harcba Baloghék

A belga élvonal harmincadik fordulójában az ötödik helyezett KRC Genk – Köteles László csapata – a negyedik Oostendét fogadja.

A Zaglebie Lubin otthonában harcolhat a fontos pontokért Gyurcsó Ádám csapata, a lengyel bajnokság negyedik helyén álló, ám legutóbbi négy bajnokiján győzelem nélkül maradó Pogon Szczecin.

A német másodosztály 26. fordulójában Kalmár Zsolt klubja, az FSV Frankfurt a Freiburggal találkozik, míg Gulácsi Péter csapata, a listavezető RB Leipzig a sérülése után visszatérő Simon Krisztiánt bejelentő 1860 Münchent fogadja.

Balogh Norbert klubja, az olasz élvonalban lassan edzőkirúgás/kinevezés-rekordot döntő Palermo a Napolit fogadja a 29. forduló egyik kiemelt találkozóján.

A Young Boys vendége lesz Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a svájci élvonal 24. fordulójában.

A Csiki Norbertet is foglalkoztató Sisaket FC a Csainattal találkozik a thai bajnokság negyedik fordulójában.

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezd Sallói Dániel klubja, a Sporting Kansas City az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszának soros bajnokiján. Az ellenfél a Vancouver Whitecaps lesz.

Hétfő – Meddig húzza még nyeretlenségét Guzmics csapata?

A Termalica vendége lesz Guzmics Richárd csapata, a november eleje óta nyeretlen Wisla Kraków a lengyel első osztály 27. fordulójának zárómeccsén.

Dzsudzsák Balázs együttese, a török Bursaspor az Antalyaspor otthonába látogat az élvonal 25. fordulójában.

címlapfotó: Berliner Zeitung

Olvasói sztorik