Légiósok

Nem a horvát világsztárok számítanak, hanem a magyar válogatott

A Slovan Bratislava csatára Pozsonyba várja Bernd Storckot, és gólcsúcsra számít ebben a szezonban. Interjú.

Kapcsolódó cikkek

Priskin Tamás a Slovan Bratislaval három győzelemmel kezdte a tavaszi idényt, és már négy csak pont hátrányban van a szlovák listavezető Trencin együttesével szemben. A 29 éves, 52-szeres válogatott csatár a norvég-meccs óta szebbnél szebb gólokat lő klubcsapatában is, a tavaszi három találkozón már kétszer betalált – amiből az egyik győztes gól volt – de a Rangadó.hu-nak elárulta, számára a bajnoki cím elhódítása a legfontosabb.

– Igazából csak pozitív dolgokat tudok mondani. Három tavaszi forduló volt eddig, és mindhárom találkozót megnyertük. Nagyon örülök, és bízom a hasonló folytatásban. Mindhárom mérkőzésen szerephez jutottam, és sikerült két gólt is szereznem. Elégedett vagyok azzal, ahogy kezdtük ezt a tavaszt. Nagyon fontos számomra is, hogy ezt a teljesítményt folytatni tudjam, jó formában legyek, a csapat is nyerje a meccseket és a végén sikerüljön elérni a célkitűzést, nyerjük meg a bajnokságot – mondta Priskin Tamás.

– Milyenek a visszajelzések Szlovákiában a teljesítményével kapcsolatban?

– Őszintén mondom, hogy a saját teljesítményemmel nem igazán szoktam ilyen formában foglalkozni. A legfontosabb, hogy csapatként eddig nagyon jól funkcionálunk. Az eddigi három tavaszi összecsapáson gólt sem kaptunk, szóval védekezésben, és úgy érzem, hogy támadásban is jól teljesítettünk. Ezt az utat kell folytatni, és akkor nem lesz probléma.

– Mi kell ahhoz, hogy megszerezzék a hőn áhított bajnoki címet?

– A téli szünetben még hét pont volt a hátrányunk, amit most sikerült négy egységre csökkentenünk. Bízom benne, hogy lesz még szorosabb is. A bajnoki címhez mindenképp kell az, hogy az ellenfél még egyszer ne nyerjen, illetve lesz ellenük egy hazai mérkőzésünk, azon feltétlenül győznünk kell ahhoz, hogy bajnokok lehessünk.

– Tíz gólnál tart jelenleg a bajnokságban. Mennyi volt eddig a legtöbb? Megdöntheti idén a saját rekordját?

– Egy szezon alatt a bajnokságban eddig tizennégy volt a legtöbb, és nagyon örülnék neki, ha ezt sikerülne idén megdöntenem. Egyébként nem szoktam a bajnokság előtt kitűzni magam elé, hogy most mennyi gólt kell lőnöm. Mindig mérkőzésről-mérkőzésre próbálok jól teljesíteni és gólokat szerezni. Bízom benne, hogy ez továbbra is sikerülni fog.

– Korábban is nagyon hatékony volt a kapu előtt, de a norvégoknak lőtt gólja óta folyamatosan elsül távolról is a lába. Változott valami azon a bizonyos estén?

– Csak annyi változott, hogy nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kijutnunk az Európa-bajnokságra. Szerencsére a norvégok elleni találat előtt is jöttek a gólok, és nagyon örülök, hogy azóta is ilyen a folytatás.

– Figyeli a válogatottnál számításba vehető konkurenciáit, hogy ki milyen formában készül az Európa-bajnokságra? Hogyan látja, kikkel kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért?

– Természetesen próbálom figyelni a srácokat és követni a bajnokságokat. Bízom benne, hogy mindenki nagyon jó formában lesz a nyár elejére, és akkor abból nagyon pozitívan jöhet ki a válogatott is. Jó kérdés, hogy kivel kell megküzdenem a csapatba kerülésért, de a döntést inkább meghagyom a szövetségi kapitánynak. A legfontosabb, hogy a magyar csatárok jó passzban legyenek, lőjjék a gólokat, és akkor a szövetségi kapitánynak kellemes gondja lesz, hogy kit szerepeltessen a kezdőben.

– Bernd Storckkal tartják a kapcsolatot? A szövetségi kapitány önt is megnézi majd élőben a tavasz folyamán?

– Legutóbb egy díjátadón találkoztunk, de azóta nem beszéltünk. Remélem, hogy szerepet kapok a következő válogatott mérkőzésen. Konkrétan nem esett arról szó, hogy kijön egy meccsemre, de biztos vagyok benne, hogy megnéz, hiszen nincs nagy távolság. A nyilatkozataiban említette, hogy próbálja az összes játékosát feltérképezni, úgyhogy szerintem Pozsonyba is jönni fog.

– Hamarosan a világsztárokkal teletűzdelt Horvárországgal játszik barátságos mérkőzést a válogatott. Várja már a találkozót?

– Persze, de igazából nem a horvátok elleni meccset várom, hanem azt, hogy újra ott legyek a válogatottban, találkozzak a srácokkal és újra felvehessem a címeres mezt. Az ellenfél kiléte számomra másodlagos, az csak egy plusz, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani.

Olvasói sztorik