Légiósok

Kádár Tamás: „Voltak már érdeklődések Angliából”

Amikor nem engedték el az egyiptomi U20-as vb-re, lelkileg mély pontra került.

Kevesen tudják, de nagyon mélyről küzdötte vissza magát Kádár Tamás, a Lech Poznan és a magyar válogatott labdarúgója. Az Európa-bajnokságra 44 év után kijutó nemzeti együttes balhátvédje nehezen tudta feldolgozni sérüléseit, és azt, hogy akkori klubja nem engedte el a 2009-es U20-as vb-re – amelyen Magyarország bronzérmes lett. Kádár a Lech Poznanban meghatározó játékos, jó Eb-szereplés után akár erősebb bajnokságba is szerződhet.

– Voltak már érdeklődések Angliából, igaz, ­rossz emlékeket őrzök onnan, mert rengeteget voltam sérült, amikor a Newcastle légiósa voltam – mondta a Blikknek a védő, aki angol klubja döntése miatt lemaradt élete nagy esélyéről. – Kevesen tudják, de amikor nem engedtek el az egyiptomi U20-as vb-re, akkor lelkileg mély pontra kerültem, végül lerendeztem magamban a fájdalmat.

Kádár azóta stabil kezdőjátékos lett a válogatottban, lengyel klubjával pedig küzd a címvédésért.

– A rövid távú céljaim a fontosak, hétről hétre jól teljesíteni a bajnokságban, illetve a válogatottban. Szeretnénk előrébb jutni a tabellán a gyengébb szezonkezdés után. Tavaly aranyérmesek voltunk, most az ötödik helyen állunk, a lengyeleknél rájátszás van, úgyhogy kisebb esély még a címvédésre is mutatkozik – véli a hátvéd.

Mielőtt Lengyelországba igazolt, a DVTK-nál súlyproblémákkal küzdött, de ezen is felülkerekedett.

– Sokat dobtam le, nem akarom elmondani, hogy mennyit, de nem 1-2 kilót. Annak is köszönhető ez, hogy láttam magamról a képeket, a pici pocakot, a nagyobb pofát, ami persze zavart. Diósgyőrben jó volt újra otthon lenni, elkényelmesedtem, beleszürkültem a közegbe – mesélte a focista. – Azóta erős vagyok fejben, egészségesebben élek, Lengyelországba már vékonyan érkeztem, pár kiló izmot fel is kellett szednem, mert itt kemény párharcok vannak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik