Légiósok

Nikolicsnak csak a harmadik legfontosabb cél a gólkirályi cím

A bajnokság és a kupa előrébb való.

Kapcsolódó cikkek

Zsinórban négy meccsen nem talált a kapuba Nikolics Nemanja. Egy támadó részéről sem számít hosszú sorozatnak ez, ám a magyar válogatott csatár esetében mégis meglepő a az ilyen „hosszú” gól nélküli széria: Nikolics ugyanis mindeddig legfeljebb két meccsen maradt egymás után találat nélkül a lengyel bajnokságban listavezető Legia Warszawában.

A 23 gólos játékos a Przegladsportowy.pl lapnak nyilatkozott a gól nélküli szériáról.

– Nem érzem kényelmetlenül magam. A legutóbbi meccsen sem lőttem gólt, de adtam egy gólpasszt, ez pedig ugyanolyan fontos számomra, mint gólt lőni – válaszolta Nikolics a Górnik Zabrze ellen 3-1-re megnyert meccsről.

Nikolicsot szerepköréről is kérdezték. Mint kiderült, nem zavarja, ha nem egyedüli ékként számol vele a vezetőedző, hanem kap egy társat is maga mellé az első sorba. Nikolicsot elsősorban nem a gólkirályi rekord foglalkoztatja – 37 találattal Henryk Reyman állította azt fel, még 1928-ban –, hanem a bajnoki cím és a kupagyőzelem.

– Az újságírók emlegetik a rekordot, nem én. Tudom, hogy az elmúlt húsz évben senki sem tudta azt megközelíteni. Tizenegy meccsem van, hogy lőjek tizennégy gólt. Azonban nem az a legfontosabb, hogy huszonöt-harminc góllal zárjam az idényt. Elsősorban bajnokságot akarok nyerni a Legiával, másodsorban pedig kupát. Végül jöhet a gólkirályi cím. Az eddig elértekkel elégedett vagyok, nem egyszerű huszonhárom gólt lőni egy szezon alatt. Az előző idényben a gólkirály húszig jutott, nekem huszonhárom találatom van huszonhat meccs alatt. Ez azért egy jó eredmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik