Légiósok

Dzsudzsákot, Priskint és Tőzsért is lecserélték

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Legutóbbi botlása, az újonc elleni vereség után újra nyert a lengyel listavezető Legia Warszawa, amely házigazdaként 3-1-re győzött a sereghajtó Górnik Zabrze ellen. A harmadik találat előtt a góllövőlistát vezető, a meccset végigjátszó Nikolics Nemanja adta a gólpasszt.

A spanyol bajnokság 28. fordulójában Megyeri Balázs a cseresorból nézte végig, amint a házigazda Getafe CF 1-1-et játszik a kétszeres Európa Liga-címvédő Sevilla ellen. A Getafe hét vesztes bajnokit követően szerzett újra pontot.

A holland bajnokság 26. körében Vida Kristopher együttese, az újonc és sereghajtó De Graafschap 2-1-re kikapott a Zwolle vendégeként. A magyar fiatal a kispadról kényszerült végignézni a találkozót. Így járt a belga KRC Genk kapusa, Köteles László is, akinek csapata 2-1-re kikapott a Standard Liége otthonában a 29. fordulóban.

A lengyel élvonal 26. fordulójában a Slask Wroclaw odahaza 2-0-ra kikapott a Zaglebie Lubin együttesétől. A házigazdák Gosztonyi Andrást és Mervó Bencét sem nevezték a keretbe. Előbbi megsérült, és várhatóan egy hónapig nem futballozhat, utóbbinak pedig megérkezett a játékengedélye, úgyhogy hamarosan bemutatkozhat.

Hogy mi történt a Bundesliga magyarjaival a 25. forduló szombati játéknapján, azt ide kattintvaolvashatják!

A román bajnokság alsóházi rájátszásának első fordulójában Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi hazai pályán 2-0-ra kikapott a CFR Cluj csapatától. Honfitársunk végigjátszotta a meccset.

A szlovák élvonal 22. fordulójában a Slovan Bratislava 1-0-ra nyert a Podbrezova vendégeként. A pozsonyiak magyar válogatott csatára, Priskin Tamás kezdő volt, de a szünetben lecserélték.

Az angol másodosztály (Championship) 35. fordulójában Tőzsér Dániel kezdő volt, de az 58. percben lecserélték; csapata, a QPR 2-0-ra kikapott a Milton Keynes Dons otthonában.

A török bajnokság 24. körében Dzsudzsák Balázs kezdő volt a Bursaspor mérkőzésén, majd a 68. percben lecserélték. Csapata hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a Rizesport.

Az olasz másodosztály (Serie B) harmincadik fordulójában Tamás Krisztián a Spezia, Adorján Krisztián pedig a Novara meccsét nézte végig a kispadról. Előbbi 1-0-ra nyert az Avellino otthonában, utóbbi házigazdaként 4-0-ra legyőzte a Vicenzát. A harmadvonal (Lega Pro) B-csoportjában a Riminiben 1-1-et játszó AC Pisa magyar légiósának, Forgács Dávidnak ugyanez a sors jutott…

Megszakadt Miriuta László vezetőedző csapatának rossz sorozata: az Energie Cottbus nagyon régen, december elején nyert legutóbb a német másodosztályban, de most, a 29. fordulóban ismét sikerrel járt, miután 2-1-re legyőzte a házigazda Holstein Kiel együttesét. Nagy Dániel klubja, az osztálytárs Würzburger Kickers a 93. percben veszített el két pontot, miután odahaza 1-1-et játszott a Werder Bremen II-vel. A magyar légiós a kilencvenedik percben állt be csereként.

A német másodosztály 25. fordulójában Kalmár Zsolt végigjátszotta az FSV Frankfurt meccsét, amely 4-0-s vereséggel végződött az Union Berlin otthonában.

A múlt hétvégén elhalasztották a thaiföldi élvonal új idényének első fordulóját, ezért most a második körrel vette kezdetét a bajnokság. Csiki Norbert együttese, a Sisaket FC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Sukhotai csapatát.

Olvasói sztorik