Légiósok

Kleinheisler László a Bremen reménysugara

Az egyik portál pedig a Bundesliga-forduló második legjobb U23-játékosának választotta.

Kapcsolódó cikkek

Mint azt korábban megírtuk, a Kleinheisler Lászlót is felvonultató Werder Bremen 2-2-t játszott a vendég Darmstadt ellen a német bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján. A magyar válogatott játékos csereként az 58. percben lépett pályára. A brémaiak vesztésre álltak a hajrában, a 89. percben azonban Claudio Pizzaro révén sikerült egyenlíteniük az alsóházi csapatok találkozóján.

A Bremen továbbra is az osztályozót jelentő 16. helyen áll, nem csoda, hogy a szurkolók egyre türelmetlenebbek az együttessel. Az 11freunde.de például pontokba szedte, hogy mi lehet a brémai vergődés oka.

A lap szerint Viktor Skripnik vezetőedző fejében még mindig nem állt össze a megfelelő taktika, hétről-hétre váltogatja a felállást. A cikk szerint a középpálya sebezhető, az együttes leggyengébb pontja. Rengetegszer ívelget a csapat, ráadásul ezek nagyon pontatlanok, alig-alig érnek célba, így teljesen szétesett a játék.

Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a téli szünet óta a többi között a passzmutatók is javultak a csapatnál. A fent említett Darmstadt elleni bajnokit tükörként említik: a Werder szezonja is hasonlóan alakul, vagyis csak az utolsó percekre talál magára az együttes. A legutóbbi pontszerzés kapcsán előkerült Kleinheisler László neve is: a télen igazolt játékost reménysugárként említik, kiemelve, hogy nagy szerepe volt abban, hogy újra játékba lendült a Werder – és végül pontot mentett.

A Spox.com oldal is kiemelte Kleinheisler teljesítményét. A lap hétről-hétre osztályozza a Bundesliga-fordulóban pályára lépő U23-játékosokat – akiknek még nincs legalább 25 bajnoki meccsük. A lap megjegyzi, noha Kleinheislernek mindössze fél óra jutott, ezalatt is új lendületet vitt a csapat játékába. Rengeteg momentuma volt a brémai támadásoknál, és az sem kizárt, hogy a következő bajnokin már kezdőként számol vele a vezetőedző.

Kleinheisler második lett a sorban – csak a müncheni Kingsley Coman előzte meg, aki góllal vette ki a részét a Bayern 2-0-s wolfsburgi sikeréből.

Olvasói sztorik