Légiósok

Húzóember lehet a korábbi Fradi-légiós a Premier League-ben

Roberto Martínez menedzser leszögezte, nagy szerep vár Muhamed Besicsre.

Kapcsolódó cikkek

Muhamed Besics a 2014-es, számára jól sikerült brazíliai világbajnokságot követően igazolt a Ferencvárostól a Premier League-ben szereplő Evertonhoz, ahol eleddig több-kevesebb lehetőséget kapott, mindenesetre egyértelműen nem számított alapembernek a csapatban. Ez a jövőben változhat.

Besics idei tündérmeséje azzal kezdődött, hogy a Tottenham Hotspur ellen hasznos félórát töltött a pályán az 1-1-el záruló rangadón, majd egy hét alatt kétszer is játszott a Manchester City ellen (egyszer a Liga Kupában, egyszer a bajnokságban), az Everton pedig egy győzelem mellett egy döntetlent is kiharcolt a sztárcsapat ellen. Január 25-én azonban újabb sérülést szenvedett, azóta nem léphetett pályára. A visszatérés közeleg, az Everton hivatalos honlapja pedig hosszabb cikket közölt a korábbi magyarországi légiósról.

A bosnyák legutóbbi sérülése egyébként azért is jött rosszkor, mert olyan kiváló formában futballozott, hogy csapatánál még a hónap játékosának is megválasztották. A szakmai stáb most arra számít, hogy miután az Everton a hét végén visszatér Dubai-i miniedzőtáborából (február 20. és március 1. között nem volt tétmeccsük, ezért utazhattak), a 23-szoros válogatott szűrő csatlakozhat a társakhoz.

A jó formában játszó ex-ferencvárosiról egyébként még a menedzser, Roberto Martínez is beszélt.

– Jó volt látni Muhamedet, amikor ereje teljében, fantasztikusan futballozott. A szezon hátralévő részében nagy szerep hárulhat rá – vázolta a jövőt a tréner, aki szerint a Premier League-t az is egyedivé teszi, hogy Besics teste még nemzetközi tapasztalata ellenére sem tudott teljes mértékben alkalmazkodni az iramhoz.

– Két izomsérülést szenvedett – egyet a bal, egyet a jobb lábán, ez pedig azt mutatja, hogy minden játékosnak át kell esnie az alkalmazkodási folyamaton, hogy készen álljon a PL-re – tette még hozzá Martínez.

A ferencvárosi szurkolók egyébként elsősorban csupaszív játéka miatt kedvelték a bosnyákot, ő pedig nem változott az Evertonnál sem, az angol drukkerek ugyanezért vannak oda érte.

– Aki ismeri a csapat történelmét, az tudhatja, hogy az Everton szurkolói mindig az ilyen típusú játékosokért voltak oda. Azokért, akik olyan párharcokat tudnak megnyerni, amikről mindenki azt gondolja, már elveszett. Amit én a legjobban kedvelek Besicsben, az az, hogy minél nagyobb a kihívás, annál többet ad ki magából. Tavaly az Old Traffordon di María őrzését bíztam rá. Nagyon várta a feladatot, nem sokkal később pedig Yaya Tourét is a „kezei közé adtam”. Az ilyen napokon derül ki, milyen hatalmas potenciál van benne – dicsérte a bosnyákot a menedzser.

Olvasói sztorik