Légiósok

A szurkoló dicsérhet és szidhat is – ezt is megváltotta a jegyével

Tőzsér Dániel sem tett le a válogatottról, de a döntés Storck feladata.

Kapcsolódó cikkek

Másfél hete még a pokol fenekére kívánták Tőzsér Dánielt, a Championship legutóbbi fordulójában azonban óriási bombát zúdított a Sheffield Wednesday kapujába a Queens Park Rangers futballistája. Az 1-1-es döntetlen után persze bűnbocsánatot nyert.

– A szurkoló a belépővel együtt azt a jogot is megvásárolta, hogy dicsérje vagy éppen szapulja kedvenceit – mondta Tőzsér a Borsnak. – Felesleges energiapocsékolás lenne a kritikáknak a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Nyilván nem örülök ezeknek, de függetleníteni tudom magam tőlük. A dicséret azért már más tészta, sokkal fontosabb, hiszen további erőfeszítésekre sarkall, erőt, bátorítást ad.

A középpályás szerint átalakulóban van a nagy múltú, ám jelenleg az angol másodosztályban csak a középmezőnyben vergődő csapata. A vezetők a befektetett pénzüket persze szeretnék viszontlátni az eredményekben, ezért mindenkinek kettőzött erővel kell küzdenie. Ráadásul elég sok a fiatal, velük is fel kell vennie a versenyt a 30 éves játékosnak. S csak akkor jöhet számításba a válogatottban, ha rendszeresen pályára lép.

– Igyekszem a legjobb tudásom szerint tenni a dolgom, de a válogatás Storck kapitány dolga – szögezte le szűkszavúan Tőzsér, akinek mostanában szinte csak a futballpálya és otthona között zajlik az élete. – Alig négy hónapos a kisebbik lányom, az edzések, mérkőzések után azonnal sietek haza, hogy minél több időt tölthessek a családommal, és levegyem a terhek egy részét a páromról.

Olvasói sztorik