Légiósok

Kleinheisler játékra jelentkezik, de nem türelmetlen

Sokat erősödött, élvezi, hogy Bundesliga csapatnál van, és rettenetesen várja, hogy pályára léphessen. Rangadónak mesélt.

Kapcsolódó cikkek

Nagy nap a szerdai a fiatal magyar labdarúgó életében. Két edzés közt pakolás a program, Kleinheisler és barátnője, Kata ugyanis végre búcsút intett a szállodának, és saját otthonba költözött. A magyar játékos Bréma külvárosában talált rá a megfelelő, nyolcvan négyzetméteres lakásra, amely tökéletes Lacinak, Katának és Bodza kutyának.

Ami az edzéseket illeti, Kleinheisler egyre jobban bírja a tempót, és ez biztató a jövőre nézve.

– Sokat erősödtem az elmúlt hetekben, egyre kisebb a lemaradásom – felelte a Rangadó.hu megkeresésére a válogatott középpályás. – Nyilvánvaló, hogy az NB III-as csapat – ahol az elmúlt hónapokat töltöttem – tréningjeit nem lehet összehasonlítani az itteni munkával, de annál is keményebb, pörgősebb a tempó, mint amilyen a Videotonban volt.

Mint ismert, honfitársunkat gyorsan mély vízbe dobták Brémában: a Hertha elleni remeklése után a kezdőcsapat tagja volt Mönchengladbachban – azóta viszont rendre a kispadon nézi végig az összecsapásokat. Fogytán a türelem?

– Erről szó sincs, élvezem, hogy itt lehetek, hiszen az álmom vált valóra a Bundesliga-szerződéssel – tette hozzá Laci. – Ugyanakkor rettenetesen várom már, hogy ismét pályára kerüljek. Készen állok a bevetésre. Az edzéseken többször előfordult már, hogy a várható kezdőben kaptam helyet, aztán a bajnokin mégsem játszottam. Alighanem az is közrejátszik Viktor Szkripnik döntésében, hogy a hozzánk hasonlóan az alsóházhoz tartozó együttesek ellen játszottunk, hihetetlenül fontos meccsek voltak, és az edzőm azokban a játékosokban bízott, akiket jobban ismer. Nincs ezzel baj, nagyon keményen dolgozom, és a mester egy-egy gesztusából, megnyilvánulásából érzem, hogy kedvel engem.

Szombaton újabb kemény derbi vár a Werderre: a két pozícióval előtte álló Darmstadtot fogadja.

– Nagyon szeretnék pályára kerülni – tette hozzá Kleinheisler, akinek Nagy Mihály menedzseren kívül is van magyar támasza. A női válogatottat erősítő Tóth Gabriella évek óta Németországban szerepel, örömmel segíti a „kolléga” beilleszkedését.

Olvasói sztorik