Légiósok

VIDEÓ: Németh Krisztián megint betalált

v

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A katari bajnokság 19. fordulójában Németh Krisztián kezdő volt az al-Garafa SC csapatában, amely odahaza már a 11. percben hátrányba került közvetlen riválisa, az al-Wakra ellen. A szünet előtt a magyar légiós egyenlített, majd együttese emberelőnybe került.

A folytatásban gyorsan előnybe kerültek a hazaiak, de a létszámhátrányban lévő vendégek egyenlítettek. Az al-Garafa végül a 93. percben, tizenegyesből szerezte meg a győztes gólt, így 3-2-re nyert. Honfitársunk végig a pályán volt.

A török bajnokság 22. fordulójában Dzsudzsák Balázs klubja, a Bursaspor gól nélküli meccset játszott a Fenerbahcéval. A magyar válogatott csapatkapitányát az elmúlt hetek mellőzöttsége után ezúttal az 58. percben csereként küldte pályára edzője.

Egy jogosnak tűnő tizenegyestől megfosztotta a bíró a Bursaspor együttesét, hiszen Dzsudzsákot jól láthatóan fellökték a büntetőterületen belül.

Tíz forduló óta veretlen a román élvonalban Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi, amely a 25. körben 1-1-et játszott a temesvári Politechnika ellen. Honfitársunk a végig a pályán volt.

A lengyel liga 23. körében a címvédő Lech Poznan 4-1-es vereségbe szaladt bele a sereghajtó Podbeskidzie otthonában. Kádár Tamás végigjátszotta a találkozót a vendégeknél, Lovrencsics Gergő pedig a kispadról nézte az eseményeket.

Miriuta László vezetőedző csapata, az Energie Cottbus 3-0-ra kikapott az Aalen vendégeként a német harmadosztály 26. körében. A kelet-németek már hat forduló óta nyeretlenek.

Immár öt mérkőzést számlál Sándor György és Vadócz Krisztián csapata, a Perth Glory győzelmi sorozata. Mindkét magyar végigjátszotta a huszadik forduló előtt még listavezető Brisbane Roar elleni, hazai meccset, amelyet együttesük 6-3-ra megnyert.

A Slovan Bratislava felkészülési mérkőzésen 6-0-s győzelmet aratott a Senec ellen. Priskin Tamás egyet vállalt a fővárosiak féltucatnyi találatából.

Az angol másodosztály 32. fordulójában Tőzsér Dániel együttese, a QPR a 93. percben egyenlített (1-1) a sereghajtó Bolton Wanderers otthonában. Tapasztalt honfitársunknak ezúttal is csupán a kispad jutott.

Az olasz másodosztály 27. fordulójában Adorján Krisztián együttese, a Novara hazai pályán 2-1-re kikapott a Ternanától. A magyar fiatal a 72. percben lépett pályára csereként, éppen legismertebb csapattársa, a bundázás miatt elítélt korábbi Honvéd-légiós, Davide Lanzafame helyett.

Tamás Krisztián klubja, a Spezia házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Lancianót. A magyar légiós a kispadról nézte végig a meccset.

A harmadosztály (Lega Pro) B-csoportjának 23. körében Forgács Dávid szintén a cseresorból nézhette, ahogyan a Pisa 2-1-re nyer a Tuttocuoio vendégeként. A C-csoportban a Lecce 3-1-re győzött a Foggia ellen, mindezt Vécsei Bálint a kispadról nézte végig.

Olvasói sztorik