Légiósok

Félmilliárdnál sokkal többet egyik magyar légiós sem tesz zsebre

Lapértesülések szerint Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám a két legjobban fizetett magyar labdarúgó.

Kapcsolódó cikkek

Huszti Szabolcs leszorult a dobogóról a legjobban kereső magyar labdarúgók listáján. Szalai és Dzsudzsák kaszálja a legtöbbet – írja a Blikk.

Huszti, a kínai Csangcsun Jatajtól a német Bundesligába visszatérő középpályás Ázsiában egyes források szerint 4 millió eurót (1.2 milliárd forintot), ám saját bevallása szerint 1.9 millió eurónál (598 millió Ft-nál) kevesebbet keresett évente, ám most az Eintracht Frankfurttal kötött szerződésével a jövedelme csökkent.

– Nem vállaltam kockázatot azzal, hogy az Eintrachtba igazoltam. A feleségem várandós a második gyermekünkkel, ezért döntöttünk úgy, hogy visszatérünk Európába. Kevesebb pénzért játszom itt, de már ismerem a ligát, és még mindig éhes vagyok a sikerre – idézte a goal.com német nyelvű kiadása Husztit, aki a Frankfurttól információink szerint 1.2 millió eurót (378 millió forintot) kap évente.

A lap szerint a magyar kereseti lista élén továbbra is Dzsudzsák Balázs áll, viszont immáron Szalai Ádámmal holtversenyben. A magyar válogatott csapatkapitánya a nyáron szerződött az orosz Dinamo Moszkvától a török Bursasporhoz, ahol a mesés prémium mellett a hírek szerint évi 1.7 millió euró (535 millió Ft) üti a markát – internetes források szerint ugyanennyi a fizetése a német Hoffenheimtől a szintén bundesligás Hannovernek kölcsönadott Szalainak is.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az amerikai Kansas gárdáját elhagyó Németh Krisztián kapaszkodott fel, aki 1.3 millió euró (409 millió forint) körüli összeget kap új klubjánál, a katari al-Garafánál.

– Valóban sok pénzt fizettek értem, és jóval többet kapok majd, mint korábban, de a történtek háttere ennél sokkal bonyolultabb. A mostani keresetemnek a harmadáért szívesen maradtam volna a Sportingnál úgy is, hogy nem lettem volna a csapat legjobban megbecsült játékosai között. Erre nem volt lehetőségem. Sajnálom – árulta el klubváltása hátterét Németh, aki Katarból szeretne bekerülni a magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe.

A top 5 hazai labdarúgók rangsora

Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) – 535 millió forint/év

Szalai Ádám (Hoffenheim/Hannover) – 535 millió/év

Németh Krisztián (al-Garafa) – 409 millió/év

Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt) – 378 millió/év

Bogdán Ádám (Liverpool) – 315 millió/év

Olvasói sztorik