Légiósok

Légiós-körkép: Gosztonyi parádés bemutatkozása, Guzmics bánata

A Bundesliga 2. bemutatja: A két szomorú magyar. Lengyelországban és Németországban is izgulhattunk péntek este.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük,megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Egyre nagyobb gondban Guzmics Richárd csapata. Bár a magyar védő jól játszott a Slask Wroclav ellen, a Wisla Kraków idegenben kapott ki 1-0-ra. A hazaiknál először lépett pályára tétmérkőzésen Gosztonyi András. Kezdő volt, a 90. percben cserélték le, időhúzás miatt. A beszámolók szerint Gosztonyi is jól focizott, sokat vállalt csapata sikeréből. A 88. percben pedig sárga lapot kapott.

A Wroclaw a meccset követően feljött a 10. helyre, Guzmicsék pedig visszacsúsztak a 14. pozícióba.


Két “magyar” meccset is rendeztek péntek este a Bundesliga 2-ben. A 21. fordulóban az FSV Frankfurt a Fürth gárdáját fogadta, míg az RB Leipzig a St. Pauli otthonába látogatott.

Az RB Leipzig meccsét a forduló rangadójának is tekinthetjük, hiszen a listavezető a dobogóért hajtó csapat otthonában próbálta növelni előnyét. Sikertelenül. Gulácsi Péter már a 8. percben gólt kapott, ezt követően pedig nem változott az eredmény. Gulácsi teljesítményét dicsérik, hiba nélkül hozta le a meccset. St. Pauli – RB Leipzig 1-0.

A Frankfurtban kölcsönben szereplő Kalmár Zsolt szintén kezdő volt, de csapata kikapott 2-1-re a Fürth otthonában. A magyar válogatott játékos végig a pályán volt, a szépítő találat tőle indult, és kapott egy sárga lapot is. FSV Frankfurt – Fürth 1-2.

Olvasói sztorik