Légiósok

Kalmár fejében meg sem fordul, hogy nem lesz ott az Eb-n

A német másodosztályú FSV Frankfurt magyar légiósa két éven belül már valamelyik topbajnokságban szeretne futballozni.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, a Bundesliga 2-ben élen álló RB Leipzig a szezon végéig kölcsönadta magyar válogatott középpályását, Kalmár Zsoltot a vele egy bajnokságban szereplő FSV Frankfurtnak, amely jelenleg a 14. helyen áll a tabellán. A 20 éves középpályás a hétvégén már be is mutatkozott új klubjában, kedden pedig a Digi Sport reggeli műsorának vendége volt.

– Az ősszel kevés szerepet kapott a Lipcsében, de a téli felkészülése jól sikerült, négy gólt is szerzett. Akkor még reménykedett, hogy érdemes lenne maradni a csapatnál?

– Nagyon jól sikerült a felkészülésem, rúgtam négy gólt négy mérkőzésen, adtam gólpasszt is, de úgy éreztem, hogy nem kapnék annyi lehetőséget, amennyit szeretnék. Leültem a vezetőséggel, átbeszéltük a helyzetemet. Megkérdezték, hogy mit szeretnék, és úgy döntöttem, hogy kölcsönbe megyek a több játéklehetőség érdekében – mondta Kalmár Zsolt.

– Az új állomáshelyén, Frankfurtban is nehéz lesz bekerülni a kezdőbe?

– Nem lesz könnyű, hiszen itt is jó játékosok vannak. A felkészülés utolsó egy hetében érkeztem, de szerintem a beilleszkedéssel nem lesz gond, próbálok kommunikálni a társakkal. Más lesz, mint a Lipcsében, és biztosan kell egy-két hét, mire megszokom az új környezetet.

– A hétvégén a Kalsruhe ellen már be is cserélték. Milyenek a benyomásai a csapat játékáról? Miképp fog ebben működni?

– Örültem, hogy pályára léphettem már az első bajnokin. Az a legfontosabb számomra, hogy minden héten játsszak. Úgy érzem, hogy a középpályán, vagy a szélén fogok szerepelni. Szerintem jól szálltam be a játékba hétvégén, de úgy gondolom, hogy ennél sokkal jobban is tudok teljesíteni. A nyolcas és a tízes poszton, vagy a balszélen szeretek játszani, és ezeken tudok jó teljesítményt nyújtani, de bárhova kell beállnom, az sem probléma.

– Kleinheisler Lászlóval nagyjából ugyanazon a poszton szerepelnek. A válogatottban akár együtt is a pályán lehetnek, vagy inkább egymás riválisai? Hol látja a saját helyét a nemzeti együttesben?

– Az a legfontosabb, hogy a klubomban játsszak, és jó teljesítményt nyújtsak, utána jöhet a válogatottbeli szereplés. A nemzeti együttesben teljesen mindegy, hogy melyik poszton, csak pályára léphessek. Nagyszerű érzés a magyar válogatott mezében futballozni. Kleinheislerrel már játszottam együtt az U21-es válogatottban, nagyon jól megértettük egymást, és az is elképzelhető, hogy együtt pályára lépjünk.

– Egy erős frankfurti tavasz után úgy képzeli, hogy csakis a Lipcsében folytatja a nyártól? Más lehetőség nincs a fejében?

– Először erre a félévre koncentrálok, hiszen csak négy hónapig tart a kölcsönszerződésem. Utána leülünk a vezetőséggel, hogy számítanak-e rám, esetleg megint kölcsönadnának, vagy eladnának. Nem is akarok most ezzel foglalkozni. Az itteni dolgokra szeretnék most koncentrálni.

– Hol képzeli el magát két év múlva?

– Mindenképp a Bundesliga I-ben, vagy valamelyik első osztályú csapatban a topligák közül. Remélem, hogy össze fog jönni ez az álmom.

– Az meg sem fordul a fejében, hogy az Európa-bajnokságon ne legyen ott?

– Persze, hogy nem. Ez a célom, azért váltottam, hogy több lehetőséghez jussak, ezáltal be tudjak kerülni Eb-keretbe. Keményen dolgozok minden edzésen, minden mérkőzésen, és majd az összetartásokon is a száz százalékot szeretném nyújtani. Egy álom válik valóra, ha bekerülök a keretbe, hiszen nem mindenki lehet ott egy Európa-bajnokságon. Remélem, hogy összejön.

– Bernd Storck szövetségi kapitánnyal szokott konzultálni?

– Január elején beszéltem vele a jövőmről. Akkor még nem tudtam neki pontosan megmondani neki, hogy hol fogom folytatni. Azt mondta, hogy az a legfontosabb, hogy minél többet játsszak, és jó döntést hozzak meg a karrierem szempontjából.

– Képesnek tartja a válogatottat arra, hogy az Európa-bajnokságon továbbjusson a csoportból?

– Úgy fogunk kimenni, hogy tovább akarunk jutni, egy csepp félsz sem lesz bennünk. Szerintem a válogatott képes a továbbjutásra, de a legfontosabb az lesz, hogy csapatként működjünk. Igazi csapatként fel tudjuk venni a versenyt a top válogatottakkal is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik