Légiósok

Magyar kapus védte a német listavezető hálóját

Gulácsi Péter csereként állt be; az RB Leipzig ismét győzött.
Bogdán Ádám vasárnapi teljesítményérőlide kattintvaolvashatnak!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német másodosztály huszadik fordulójában Kalmár Zsolt a 69. percben lépett pályára csereként. Csapata, az FSV Frankfurt 1-1-et játszott a Karlsruhe otthonában. A listavezető RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Braunschweig együttesét. A lipcseiek kapujában a svájci Coltorti kezdett, de a 33. percben vállsérülés miatt le kellett cserélni. Ezt követően Gulácsi Péter őrizte a hálót, akinek ez volt az első bajnoki fellépése jelenlegi klubjában. A találkozót 28 ezer néző látta a helyszínen.

„Coltortit hétfőn kivizsgálják, reméljük, nincs komoly vállsérülése. Gulácsi viszont nagyon boldoggá tett, de eddig is mindig példaértékűen viselkedett és dolgozott” – mondta a meccs után Ralf Ragnick vezetőedző.

A téli szünetet követően folytatódott a játék a svájci élvonalban is. Az FC Sion keretéből hiányzott Mervó Bence, viszont Vanczák Vilmos végigjátszott az FC Zürich otthonában rendezett találkozót. A vendégek 29 percet emberhátrányban töltöttek, mégis 1-0-s sikerrel távoztak.

A holland bajnokság 22. körében az újonc és sereghajtó De Graafschap a teljes második félidőt emberhátrányban töltötte, és 1-1-et játszott a Nijmegen ellen. Vida Krisztofer a 75. percben állt be csereként.

Az olasz élvonal 24. fordulójában a hajrára emberhátrányba kerülő Palermo 2-2-t játszott a Sassuolo vendégeként, de Balogh Norbertet – a hírek szerint betegsége miatt – ezúttal sem nevezték a keretbe.

Az ausztrál élvonal 18. fordulójában a Perth Glory 1-0-ra nyert Új-Zéland fővárosban, a Wellington Phoenix otthonában. A vendégcsapatban Sándor György és Vadócz Krisztián is kezdő volt, és mindketten végigjátszották a találkozót. Vadócz most mutatkozott be, és a 45. percben sárga lapot kapott. A magyar duó csapata hármas sikerszériában van, ennek köszönhetően a tabella hetedik helyén áll.

Cikkünk a délután folyamán frissül!

Olvasói sztorik