Légiósok

Ismét belekötöttek Dzsudzsákba a törökök

Harmadosztályú ellenféltől kapott ki a Bursaspor, és kiesett a kupából.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Egész jól szerepelt a Török Kupában a Bursaspor. Eddig… A nyolcaddöntő vasárnapi játéknapján ugyanis 2-1-re elvesztette a harmadosztályú Amedspor elleni, hazai meccset, ezzel kiesett. Dzsudzsák Balázs kezdő volt, de a 66. percben lecserélték.

Nem sokkal a lefújás után a csapat egyik (nem hivatalos) Twitter-oldalán ismét kemény kritikát kapott a magyar válogatott csapatkapitánya. Az üzenet nagyjából így szól: kössenek vele új szerződést, vagy küldjék el, de ennyi pénzt butaság kiadni Dzsudzsákért.

Egy másik portál nemes egyszerűséggel óriási szégyennek nevezte a kiesést.

A nap folyamán számos hasonló megjegyzés napvilágot látott az interneten. Sinan Cavun például azt írja, hogy több csapattársával együtt Dzsudzsák is több kárt okozott, mint hasznot. Gazdasági terhet jelent a klubnak, ezért mielőbb meg kell tőle szabadulni.

A német másodosztályban listavezetőként telelő RB Leipzig 5-0-ra győzött a cseh élvonalbeli FK Teplice elleni edzőmeccsen. A második félidőben Gulácsi Péter védte a lipcseiek hálóját. A klub Twitter-oldalán tudósítása egy alkalommal külön is kiemelte, hogy nagy bravúrral hárított.

Guzmics Richárd végigjátszotta a Wisla felkészülési mérkőzését. A krakkói együttes 1-0-ra legyőzte a horvát Hajduk Splitet.

Miriuta László vezetőedző csapata, az Energie Cottbus hazai pályán gól nélküli meccset játszott a Fortuna Köln ellen a német harmadosztály 23. fordulójában.

Nikolics Nemanja kezdő volt a varsói Legia edzőmeccsén a cseh FC Viktoria Plzen ellen, majd a 72. percben lecserélték. A hajrában három gól született, így a mérkőzés 2-2-es eredménnyel zárult.

Olvasói sztorik