Légiósok

Gosztonyiék döntetlenje, Kádárék veresége

Edzőmeccseket játszottak a magyar érdekeltségű lengyel csapatok.

A cseh Ostrava ellen folytatta a felkészülést a lengyel élvonal tavaszi felére a Gosztonyi Andrást is soraiban tudó Slask Wroclaw. A magyar támadó a kezdőcsapatban kapott helyet, 62 percet töltött a pályán. Nem sokkal lecserélése előtt egyenlített a csapata az 1-1-re végződő találkozón.

A Dinamo Kijevtől kapott ki a szintén lengyel rajtra készülő, Kádár Tamással kezdő Lech Poznan. Kádár végigjátszotta a 2-0-ra elveszített találkozót, míg Lovrencsics Gergőnek egy félidő jutott a bizonyításra, a szünetben állt be.

Gyurcsó Ádám betegség miatt kihagyta csapata szerdai edzőmeccsét: a Pogon Szczecin 0-0-s döntetlent játszott a román Targu Mures ellen.

A Vanczák Vilmost és Mervó Bencét is soraiban tudó FC Sion a szintén svájci, alacsonyabb osztályban szereplő FC Le Mont-nal játszott edzőmeccset. Vanczák végig a pályán volt, Mervó pedig a második félidőre állt be – csapatuk 3-0-ra nyert.

Vida Krisztoferrel a soraiban szerezte meg harmadik bajnoki győzelmét a holland élvonalban a De Graafschap. A magyar támadó végig a pályán volt a Den Haag elleni, huszadik fordulóban aratott 3-1-es siker alkalmával.

Olvasói sztorik