Légiósok

Bundesliga: negyedik meccse nem tudják legyőzni Dárdai Pál csapatát

Szalai Ádám „sarkazós” gólpasszát sokáig mutogatni fogják, de a Hannover kikapott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Dárdai Pál csapata már az elején meleg perceket élt át a Bundesligában. Caiuby lövését kellett bravúrral védenie a Hertha BSC kapusának. A találkozó egyébként izgalmas első félidőt hozott. Hazai oldalról előbb Weiser, majd a hajrában Kalou vehette volna be az Augsburg kapuját.

A második játékrészben a Hertha mindent megpróbált a győzelemért, de igazán nagy lehetőségei a vendégeknek voltak. A 0-0-s eredmény igazságos. A Hertha BSC továbbra is harmadik a táblázaton.


Parádésan kezdődött, ám rémálommá változott Szalai Ádám hannoveri bemutatkozása. A támadó a 10. percben, sarokkal adott remek gólpasszt Almeidának, ám kiesés elől menekülő csapata a második félidőre elfáradt, és 2-1-re kikapott a Darmstadtól.

Szalai Ádám játékára nem lehetett panasz, mindent elkövetett a győzelemért. A 26. percben fejesét csak hatalmas bravúrral tudta hárítani Mathenia.


Elképesztő meccset játszott az angol Premier League-ben a Liverpool, amelynél Bogdán Ádám kapus nem volt a keretben. A Norwich otthonában Firmino gólja után 0-1 volt a 18. percben, innen lett 3-1 az 54. minutumra, majd 3-4 a 75. percre. Nem volt még vége, a hosszabbítás második percében megint egyenlítettek a hazaiak, hogy aztán jöjjön Lallana a 95. percben, és kialakítsa a végeredményt: 5-4-re nyert a Liverpool.


Az angol másodosztály 28. fordulójában a QPR 1-1-es döntetlent játszott a Wolverhampton Wanderersszel, de a hazaiaknál ezúttal sem volt a keretben Tőzsér Dániel.


Az olasz harmadosztály B-csoportjában 2. Pisa a 11. Teramot fogadta és Forgács Dávid nélkül kapott ki 2-1-re.


A spanyol első osztályban a 10. Getafe az utolsó előtti Granadához látogatott, de annak ellenére 3-2-es vereséget szenvedett, hogy 2-0-ról egyszer már felállt. Megyeri Balázs végig a kispadon ült.


A holland élvonalban a forduló előtt 12. Heerenveen Otigba Kenneth-tel a cserepadon fogadta a Willem II együttesét, amely a 14. helyen a kiesés elől menekülők táborát népesíti. A nigériai-magyar játékos a félidőben 0-1-nél állt be Bijker helyére, a 75. percben pedig csapata vezető gólját szerezte és végül 3-1-re nyertek is.

Olvasói sztorik