Bogdán kikerült a Liverpoolból, Kalmár gólt lőtt – Légióskörkép

Gyurcsó Ádám gólpasszt adott; Vanczák és Mervó kezdett a CSZKA elleni zakó alkalmával.

A német másodosztályú RB Leipzig szerdán a svájci St. Gallen ellen játszott felkészülési mérkőzést. A találkozón pályára lépett a csapat két magyarja, Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt is.

Mindketten a második félidei csapatban kaptak lehetőséget, és éltek is a bizalommal: Gulácsi nem kapott gólt a 3-1-re megnyert találkozón – a szünetben 1-0-ra vezettek a svájciak –, míg Kalmár a második félidő elején egy tizenegyest váltott gólra, ezzel lett 1-1 az állás.

A Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó lengyel Pogon Szczecin a Blekitni Stargard ellen játszott felkészülési mérkőzést. A nemrég igazolt magyar támadó a második félidőben bizonyíthatott – csapata a 3-0-s félidő után 6-0-ra nyert, a negyedik gólnál Gyurcsó adta a gólpasszt.

Vanczák Vilmos és Mervó Bence is kezdő volt a svájci FC Sionban az orosz CSZKA Moszkva elleni edzőmeccsen. Utóbbi az első félidőt követően hagyta el a pályát, míg Vanczákot a 61. percben cserélte le edzője. Sok sikerélményük nem fűződhet a találkozóhoz: az oroszok 3-0-s félidő után 4-0-ra nyertek.

Ahogy arra számítani lehetett, az Exeter elleni bakija után Bogdán Ádám csak a kispadon kapott helyet az FA-kupában, ahol ezúttal a Liverpool volt a pályaválasztó. A vörösök sima, 3-0-s győzelemmel jutottak tovább.

Kétgólos hátrányból várja a Belga Kupa visszavágóját Köteles László csapata, a KRC Genk. A magyar kapust csak a kispadra nevező együttes 2-0-ra kapott ki a Standard Liége otthonában.