Légiósok

Balogh Norbert édesanyja tanácsát is megosztotta az olasz újságírókkal

A Debrecenből az olasz élvonalba szerződő csatár azt sem zárja ki, hogy ott lesz az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Mint honlapunk is beszámolt róla, az olasz első osztályú Palermóhoz szerződött a Debreceni VSC tehetsége, Balogh Norbert. A játékos orvosi vizsgálatát és első edzését is kiemelten dokumentálta a klub honlapja, most pedig az egyik helyi lap kérdezte őt az első benyomásairól a hivatalos bemutatóján.

– Köszönetet szeretnék mondani Zamparini elnök úrnak, aki valóra váltotta az álmomat azzal, hogy leigazolt a csapatába. Büszke vagyok rá, hogy eddig jutottam, a családomnak is nagyon hálás vagyok ezért. Nagy dicsőség számomra, hogy abban a klubban készülhetek, ahol korábban Cavani, Pastore és sok más nagy játékos. Fiatal vagyok, tanulni akarok, így amikor értesültem a Palermo ajánlatáról, nem hezitáltam. A csapat befogadott, otthon érzem magam – idézia magyar játékost a Palermo24.net portál.

Az újságírók rákérdeztek, hogy foglalkoztatja-e már a nyári párizsi Európa-bajnokság. Mint ismert, az Eb-re készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck decemberben meghívta Baloghot a „jövő válogatottjainak” négynapos összetartására. A 19 éves támadó bizonyított neki, az összetartás végén rendezett edzőmeccsen gólt lőtt – ezt már a Dehir.hu tette hozzá cikkében.

Balogh a felvetésre azt mondta, jelenleg csak az foglalkoztatja, hogyan tud segíteni játékával az új csapatának, és hogy meglője az első gólját a Palermo színeiben.

– Persze ha minden jól alakul, biztos vagyok benne, hogy lehetőségem lesz a válogatottal kiutazni Franciaországba – tette hozzá a csatár.

Balogh arról is beszélt, úgy érzi magát Palermóban, mintha már évek óta ott élne, a csapattársai kedvesen fogadták, külön kiemelte Alberto Gilardinót.

A 16-ik helyezett Palermo a hétvégén a 17-ik Genovához látogat. A Dehir.hu úgy tudja, adminisztrációs akadálya már nincs (vagy addigra nem lesz) annak, hogy Balogh pályára léphessen.
– Az édesanyám azt mondta, ha öt percre kapok lehetőséget, akkor abban az öt percben kell mindent beleadnom – mesélt az anyai tanácsról a sajtótájékoztatón a fiatal támadó.

Olvasói sztorik