Légiósok

Storck hosszan elbeszélgetett Kalmárral

Az Eb-kerettagsághoz a Lipcse kezdőjébe kell kerülnie.

Kapcsolódó cikkek

Kalmár Zsolt 2014 nyarán igazolt Németországba, a Red Bull pénzéből erősen támogatott Lipcse csapatához, amely akkor újonc volt a német másodosztályban, de már első évében is a bajnokság esélyesének számított. Akkor még nem jött össze a feljutás, de idén már minden bizonnyal sikerülni fog – már a harmadik, még mindig osztályozót érő pozíció előtt is 8 pont az előnyük.

A Bild most a korábbi győri középpályást kérdezte helyzetéről. Kalmár ugyanis másfél év alatt mindössze 21 meccsen ölthette magára a csapat mezét, ebből három alkalommal volt csak kezdő. Idén 19 találkozóból csak négyszer került pályára, összesen 69 percet játszott. Gólja egyelőre csak a negyedosztályban szereplő Red Bull Leipzig II-ben van.

A “csalódásként” jellemzett Kalmár manapság azzal tölti legtöbb idejét, hogy izmot pakol magára. 185 centis játékos létére ugyanis mindössze 78 kilós, állítása szerint 2-3 kg-ra lenne még szüksége az ideális “versenysúlyhoz”.

– Nehezebb lenne elnyomni a párharcoknál – mondta a Bildnek a magyar.

Mint a legtöbb magyar futballistának, Kalmárnak is az az álma, hogy a válogatott keret tagja lehessen a nyári Európa-bajnokságon.

– Hosszú telefonbeszélgetésem volt Bernd Storckkal. Azt mondta, rendszeres kezdőként szeretne látni a tavasszal, hogy kielemezhessen. Ott akarok lenni Franciaországban, de elég jó a konkurencia a posztomon – beszélt terveiről a Lipcse középpályása.

Olvasói sztorik