Légiósok

Sallói Dániel Németh Krisztián csapattársa lett

A Sporting Kansas City bejelentette az Újpest focistájának megszerzését.

Kapcsolódó cikkek

Az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City bejelentette, hogy leigazolta az Újpest FC 19 éves támadóját, Sallói Dánielt.

– Alig várom, hogy lássam élőben, találkozzak vele – nyilatkozta Peter Vermes vezetőedző a klub honlapjának. – Ő egy olyan fiatal játékos, akiben nagyon sok potenciál van, beleillik abba a koncepcióba, amit alkalmazunk.

– Nem győzök elég hálás lenni a Kansas Citynek, és Vermes Péter vezetőedzőnek, hogy aláírhattam életem első profi szerződését. Mindig is ez volt az álmom. Nagyon remélem, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak. Hálával tartozom az Újpestnek is rengeteget köszönhetek nekik, és innen az USA-ból is nagyon drukkolok a liláknak – ezt pedig már Sallói Dániel nyilatkozta.

A klub honlapján megjelent információk szerint a Kansas City és az Újpest sem fogja nyilvánosságra hozni az átigazolás részleteit. Sallói egyébként korábban már egy évet eltöltött az Amerikai Egyesült Államokban, Kansasben. Akkor az AFS cserediák-program részeként a Blue Valley Northwest Középiskolába járt és a 2014–2015-ös szezonban a Sporting Kansas U18-as csapatának tagja volt: 28 meccsen 21 gólt lőtt (közte három mesterhármassal), amivel csapata házi gólkirálya lett. A fiataloknál edzője a jelenleg az USA-ban élő Urbányi István volt.

Egy futballcsalád negyedik generációs tagjaként Dániel az Újpestnél futballozott, az U16-os és U17-es csapatok legjobbjának választották, kerettag volt az U18-as és U21-es magyar válogatottnál is. Amatőrszerződés keretében játszott idén júliustól a Lilák felnőttcsapatánál, ahol már második meccsén gólt lőtt a Vasas ellen – azokban a napokban lett 19 éves. A Magyar Kupában négy gólt lőtt a Vértessomló elleni 14-1-es kupameccsen, majd további kettőt a ZTE ellen 5-0-ra nyert találkozón.

Sallói Dániel az MLS-re vonatkozó szabályok értelmében úgynevezett „Homegrown Player”, azaz hazai nevelésű játékos a Kansas Citynél (a klub történetének negyedik ilyen futballistája), mivel korábban a csapat utánpótlás-együtteseinél játszott és a körzetben is élt.

Mindez azt jelenti, hogy fizetése nem nyomja a fizetési sapkát, illetve egy ligabővítés miatt szükséges draftnál védett játékosnak számít, akit nem vihet el más csapat.

Olvasói sztorik