Légiósok

Szalai-ügy: mindenki megegyezett mindenkivel

A Hannover a tavaszi szezonra kölcsönveszi a csatárt a Hoffenheimtől.

Kapcsolódó cikkek

A Kicker című német lapszerint már csak egy formalitás, az utolsó aláírás hiányzik ahhoz, hogy Szalai Ádám a Hannover játékosának mondhassa magát. A magyar válogatott csatár ezért hétfőn reggel nem eddig klubja, a Hoffenheim keretével kezdi a téli felkészülést, hanem 465 kilométerrel északabbra, Hannoverben. Már vasárnap este az alsó-szászországi városba utazik, hogy a jövő hét első napját az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokkal kezdhesse.

A Hannover ügyvezetője, Martin Bader a lap érdeklődésére megerősítette, hogy a játékossal és mostani klubjával is megegyeztek, úgyhogy Szalai hétfőn reggel 10 órakor ott lesz az edzőpályájukon.

A 28 éves középcsatárt 600 ezer euró ellenében veszi kölcsön a jelenlegi szezon végéig a Hannover, amelynek vételi opciója is lesz. Ennek értelmében a Hoffenheim csapatával 2018-ig szerződésben álló Szalait idén nyáron mintegy négymillió euróért megszerezhetik. A Hoffenheim 2014-ben hatmillió fizetett érte, amikor megvette a Schalkétól…

A cikk megemlíti továbbá, hogy az utóbbi időben szinte alig kapott játéklehetőséget, mert többen is megelőzték a posztján, de mindenképpen ott szeretne lenni a magyar válogatottban a nyári Európa-bajnokságon. Mindenesetre a Hoffenheim pillanatnyilag nem jelent perspektívát a támadónak.

A Hoffenheim a 18., a Hannover pedig a 17. helyen áll a német Bundesliga tabelláján.

Olvasói sztorik