Légiósok

Forgács Dávid pozitívan csalódott Gattusóban

Az AC Pisa magyarja szívesen maradna a klubnál, ha feljutnak az olasz másodosztályba.

Kapcsolódó cikkek

Július végén jelentette be az olasz Atalanta, hogy egy évre kölcsönadta a SZEOL SC nevelését, Forgács Dávidot a harmadosztályban szereplő AC Pisának. A tavalyi szezon ötödik helyezettjénél egy kupamérkőzésen, 8900 néző előtt a Salernitana vendégeként debütált a szegedi futballista, azóta pedig a harmadosztály B-csoportjában kilenc mérkőzésen 737 percet töltött a pályán, ami alatt két nagyon fontos gólpasszal vette ki a részét csapata teljesítményéből: rögtön az első fordulóban, a Prato elleni hazai, 2-1-re megnyert meccsen szolgálta ki társát, majd a nyolcadik fordulóban a Rimini elleni 2-0-s siker alkalmával jelentkezett egy újabb assziszttal.

– Nagyon jól érzem magam, szerencsére nagyon jó a csapatszellem. Nehéz megítélni, hogy milyen színvonalat képvisel a harmadosztály, hiszen ez az első felnőtt tapasztalatom úgymond. Szerintem jó bajnokságról van szó, elég nehéz játszani benne, főleg, hogy a mi csapatunk focizni szeretne, passzolós játékot játszunk, az ellenfelek pedig leginkább mást. A legtöbben úgy jönnek el hozzánk, hogy beállnak a kapu elé, és az a céljuk, hogy csak ne kapjanak gólt, rugdossák előre a labdákat. Jó bajnokság, elég erős mezőnnyel, főleg ott középen, ahol én vagyok, elég szervezettek a csapatok, így senki ellen nem mehetsz biztosra – értékelte a Pisánál eltöltött fél évet Forgács Dávid a SzegedMa.hu-nak adott interjújában.

A Pisa trénere a játékosként világbajnok, az AC Milannal kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, kétszeres olasz bajnok egykori középpályás, Gennaro Gattuso, így a sportág egy emblematikus figurája tartja nap mint nap a pisai klub edzéseit, akinek mentalitása és küzdeni akarása az egész világon párját ritkító volt pályafutása alatt.

– Emberileg teljesen olyan, mint a pályán volt, agresszív, és belehajt a győzelembe, de ahogy ezt ő is elmondja, a fociszemlélete teljesen megváltozott. Játékosként mindenkit „agyon akart rúgni”, az volt a legfontosabb számára, hogy ne menjenek el mellette semmiféle módon, nekünk viszont épp az ellentettjét tanítja, mindig azt mondja, hogy játszunk, ne rúgjuk el a labdát, ilyen szempontból nagyon pozitívan csalódtam benne – mesélt Gattusóról, mint edzőről Forgács Dávid.

A Pisa a harmadosztályban, azaz a Lega Pro B csoportjában a harmadik helyen áll a 18 csapatos mezőnyben, nyolc győzelemmel, hat döntetlennel és mindössze két vereséggel. A lebonyolítás szerint a három harmadosztályú csoport bajnoka feljut a másodosztályba, a csoportok második és harmadik, valamint a két legjobb negyedik helyezettje pedig a feljutásért vívott rájátszásba kvalifikálja magát.

– Ott vagyunk öt pontra az első helyezettől, reméljük, hogy a szezon végén a play-off mindenképpen meglesz, de szeretnénk automatikusan feljutni, szóval célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot – fogalmazott a tavaszi tervekről Forgács Dávid.

A Pisa bár az utolsó öt meccsén nem kapott ki, de a karácsony előtti két bajnokiján csak döntetlent játszott, amiből még ha értékesnek is tekinthető a második, Maceratese elleni döntetlen, ha sikerült volna ezeket a meccseket megnyernie a csapatnak, akkor akár még közelebb állhatnának a listavezető SPAL-hoz, amelyet egyébként a 12. fordulóban idegenben 2-1-re legyőzött a Pisa.

– Így sem vagyunk csalódottak, mert ezek olyan meccsek voltak, ahol akár ki is kaphattunk volna, de éppen nyerhettünk is volna. Igazságosak voltak azok az eredmények, de szerencsére még nagyon hosszú a bajnokság, szóval szerintem nekünk még jobb is így, hogy úgy tudunk pihenőre menni, hogy közel vagyunk az első helyhez, nem pedig kissé hátradőlve – nyilatkozta a portálnak Forgács Dávid.

A szegedi futballista hozzátette: ha sikerülne a feljutás a Serie B-be, nagyon örülne annak, hogyha maradhatna Pisában, és velük tudna továbbra is dolgozni, mert ahogy azt hangsúlyozta, egy nagyon jó stáb és egy nagyon jó csapat alakult ki új klubjánál.

Forgács Dávidnak csupán szusszanásnyi szünetet jelent a karácsony, hiszen ahogy arról a klub honlapja is beszámol, december huszonhatodikán éjfélig minden játékosnak vissza kellet érnie Pisába, másnap pedig a közös ebéd alkalmával találkoztak először a keret tagjai, majd folytatják a munkát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik