Légiósok

Nikolics lett a legjobb játékos

A lengyel élvonal góllövőlistáját toronymagasan vezető varsói csatár nyújtotta a legkiválóbb teljesítményt.

A lengyel bajnokság magyar nyelvűFacebook-oldala beszámolt róla, hogy az Ekstraklasa.net megválasztotta az őszi szezon legjobbjait és legnagyobb csalódásait.

A legjobb játékos: Nemanja Nikolics (Legia Warszawa) – azt mindenki tudta, hogy a magyar bajnokságban háromszor lett korábban gólkirály, de azt senki nem gondolta, hogy ilyen gyorsan beilleszkedik és ilyen sikeres lesz. 21 meccsen 21 gólt lőtt, Henryk Reyman 37 gólos rekordja veszélyben van!

A legjobb edző: Radoslav Latal (GKS Piast Gliwice) – csapata 21 forduló után öt ponttal vezeti a tabellát.

A legjobb fiatal játékos: Mariusz Stepinski (Ruch Chorzów) – 11 gólt lőtt eddig, ezzel a legjobb lengyel góllövő a bajnokságban. Jó játékával már a Chelsea figyelmét is felkeltette!

A legrosszabb csapat: Lechia Gdansk – szinte mindenki a dobogóra várta őket, most mégis kiesőjelöltek.

A legszebb gól: Jaroslaw Fojut (GKS Piast Gliwice) – Pogon vezetett 2-1-re, amikor a 81. percben a saját térfeléről lőtte a labdát Jakub Szmatula kapujába!

A legnagyobb csalódás: Ondrej Duda (Legia Warszawa) – ma már viccnek tűnhet, hogy a szezon elején ötmillió euróért vitte volt az Internazionale. A szerződés az utolsó pillanatban meghiúsult, azóta Duda árnyéka önmagának. Ma már a liga teljesen átlagos középpályása lett belőle, eltékozolt tehetség.

A legérdekesebb játékos: Bartlomiej Dragowski (SSA Jagiellonia Bialystok) – az egyik legtehetségesebb kapusnak tűnik a lengyel fociban, de gyakran nem a védéseiről, hanem a botrányairól híres.

Olvasói sztorik