Légiósok

Elek nem, Gyepes szerette Ázsiát

A Soroksár védője szerint nem volt egy szimpatikus hely, ahol Elek játszott.

Kapcsolódó cikkek

Mint ahogy a Rangadó.hu is megírta, Elek Ákos minden valószínűség szerint elhagyja kínai csapatát, a Csangcsun Jatajt, és visszatér Európába, akár az NB I-be. A korábbi Videoton- és Diósgyőr-játékosnak tehát nem „jött be” az ázsiai kaland, valaki másnak viszont igen. A jelenleg Soroksáron játszó Gyepes Gábort ázsiai élményeiről kérdezte a Rangadó.hu.

– Mi nagyon jól éreztük magunkat Malajziában, ahol a Sarawak gárdájában játszottam 2014-ben. Természetesen minden ázsiai ország más és más, Kínában valószínűleg különböznek a körülmények – kezdte Gyepes.

– Hallottam másoktól is, hogy Kína egy kissé „nehezen emészthető” hely, még Sanghaj és Peking is, pedig ez két város kiemelkedik. Lehet, hogy családi szempontból valóban nem a legelőnyösebb hely – beszélt Kínáról a válogatott védő, majd hozzátette: azért is nagy a különbség mert Malajzia egy muszlim ország.

Elekhez hasonlóan Gyepes családja is kiköltözött a családfőt követve.

– Én és a családom is nagyon jól éreztük magunkat odakint. Az egyetlen probléma az volt, hogy teljesen más ritmusban élnek ott az emberek. Malajzia szerencsés hely, hiszen angolul beszélnek, ez az ország hivatalos nyelve is. Minden kapható, ami európai embernek fontos lehet. Egész évben meleg van, köszönhetően az egyenlítői klímának. A kislányom természetesen iskolába is járt ott, nemzetközi tanterv alapján oktatták angol nyelven – folytatta a hátvéd, aki ezzel együtt sem döbbent meg Elek nyilatkozatát olvasva.

– Az egyik csapattársam évekig játszott Kínában, vendégjátékosként többször járt ott, ahol Husztival együtt Elek is élt. „Nem egy szimpatikus hely” – ezt mondta róla. Ez persze változhatott azóta, hiszen ott hónapról hónapra felfordulhat egy város élete; de mégis úgy néz ki, hogy hasonló lehet ma is. Úgy hallottam, se nem szép, se nincs közel, ráadásul a telek is kemények.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik