Légiósok

Dárdai és a Hertha: régen látott magasságokban

A Bayer Leverkusent is legyőzték. Holtversenyben már harmadik a berlini csapat. Légiós-körkép, gyűjtő.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A Hertha BSC hazai pályán legyőzte a Bayer Leverkusen csapatát a Bundesliga 15. fordulójában. Dárdai Pál csapata folytatja elképesztő sikerszériáját, és holtversenyben már harmadik a Bundesligában.

Nem volt könnyű ez a mai siker. Annak ellenére sem, hogy Darida már a 7. percben vezetést szerzett, és a Leverkusen a 17. perctől emberhátrányban játszott. Chicharito egyenlítése után után ugyanis mindent be kellett vetni a berlinieknek, hogy otthon tartsák a három pontot.

A győztes gólt Brooks szerezte a 60. percben.

Szalai Ádám nem volt ott a Honffenheim keretében. Csapata döntetlent játszott az Inglostadt otthonában.

Stieber Zoltán a kispadról nézte, ahogy csapata hazai pályán 3-1-re kikap a Mainztól.


A Lech Poznan 1-0-ra nyert a Korona Kielce otthonában. Lovrencsics és Holman keretben sem volt a lengyel bajnokság mai játéknapján, Kádár Tamás végig játszott.


A Getafe 4-1-re kikapott a Real Madridtól. Megyeri Balázs csere volt.


Vadócz Krisztián is padozott. Az Laves idegenben nyert 2-1-re a Valladoid otthonában a Spanyol másodosztályban.

Adorján Krisztián csere volt a Seria B mai játéknapján. Csapata a Novara 4-1-re nyert a Lanciana ellen. Tamás Krisztián kezdett a Speziában, a 2-2-re végződő Pescara elleni meccsen. A 61. percben cserélték le.


Vanczák Vilmos a kispadról nézte végig, hogy a Sion 1-0-ra kikap a Zürich otthonában a svájci élvonal 18. fordulójában.

A német harmadosztályban a 19. fordulót játszották. Miriuta László csapata, az Energie Cottbus a Mainz II vendége vol, a Nagy Dánielt is foglalkoztató Würzburger Kickers pedig a Magdeburggal csapott össze.

Nagy Dániel kezdett, a 62. percben cserélték le. Csapata 1-1-es döntetlent játszott. Miriutaék 1-0-ra nyertek, és már a 13. helyen állnak.

Olvasói sztorik