Légiósok

Bőle Lukács értette a magyarellenes rigmusokat, de próbált a játékra koncentrálni

A román CSMS Iasi magyar légiósa a Rangadónak mesélte el, hogyan élte meg a Dinamo elleni félbeszakított mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu csütörtök este elsőként számolt be arról, hogy a játékvezetőnek félbe kellett szakítania a román élvonalbeli Dinamo Bucuresti – CSMS Iasi mérkőzést az első félidőben, ugyanis a hazai ultrák rasszista, valamint magyarellenes rigmusokat is kiabáltak, utóbbiakat bizonyára a vendégek magyar légiósának, Bőle Lukácsnak célozták. A mérkőzés tíz perc szünet után folytatódott, a gól nélküli döntetlen során végig a pályán volt a magyar középpályás, aki honlapunknak mesélt a történtekről.

– Egy pontot szereztünk a Dinamo otthonában, ami nem rossz eredmény. Célunk, hogy bekerüljünk a rájátszásba, amihez legalább a hatodik helyen kellene végeznünk. Ebből a szempontból már nem annyira jó, de azért így is rendben volt a mérkőzés. Az első félidőben történt ez az incidens a szurkolókkal, rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásaik voltak, ilyen töltetű rigmusokat skandáltak. A játékvezető emiatt félbeszakította a mérkőzést tíz percre, majd ugyanúgy folytatódott a meccs – kezdte Bőle Lukács.

– Hogyan érintették a magyarellenes kiabálások? Mit érzett, amikor félbeszakadt a meccs?

– Hallottam, és értettem, hogy miket kiabálnak, de annyira nem figyeltem ezekre, a játékra próbáltam koncentrálni. Nagyon nem rázott meg a dolog. Természetesen nem esett jól, mondjuk ez nem kifejezetten ellenem szólt, hanem a Romániában élő magyarok ellen, inkább nekik eshetett rosszul. Próbáltam nem arra figyelni, hogy éppen mit énekelnek a szurkolók. A szünet alatt hangosbemondón kérték a szurkolókat, hogy hagyják ezt abba, valamint az edzőjük és a játékosaik is próbáltak velük beszélni. Nagy büntetésekre lehet számítani ilyen esetekben, illetve ha folytatódott volna, és a játékvezető teljesen félbeszakítja a mérkőzést, akkor az itteni szabályok szerint olyan is előfordulhat, hogy három-nullra a másik csapat nyer.

– A társak, vagy az edzője beszéltek önnel az esetről?

– Persze! Amikor félbeszakadt a mérkőzés, akkor jöttek oda a társak, hogy ne is foglalkozzak ezzel, mert ez nem ellenem szól. Az ellenfél játékosai közül is volt olyan, aki odajött, hogy semmi gond, csináljam csak tovább, úgyhogy mindenki rendes volt.

– Tapasztalt már hasonlót a román pályákon vagy azon kívül?

– Amikor a legelső meccsemet játszottam ugyanitt a Dinamo ellen, akkor is hasonlóban volt részem, de akkor néhány rigmus után abbahagyták. Ezen kívül semmi hasonlót nem tapasztaltam, Jászvásáron, ahol élek, szeretnek nagyon, az egész csapattal jóban vagyok, úgyhogy nincs ebből problémám.

Olvasói sztorik