Légiósok

Lovrencsics gólpassza után győzött a Poznan

Mit csináltak a magyarok Európában?

Kapcsolódó cikkek

Újabb játéknap, újabb bizonyítási lehetőség külföldön játszó futballistáink számára. Vasárnap is számos játékosunk csapata pályára lépett, az eredményekről a Rangadó.hu folyamatosan beszámol.

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata, a Red Bull Leipzig a Kaiserslauternnel találkozott. Mivel a vendégek a forduló előtt 13-ak voltak, a Lipcse pedig a 2. helyen tanyázott, vaskos meglepetés, hogy vendégsiker született: 2-0-ra győzött a ‘Lautern. Gulácsi a padon ült, Kalmár a 73. percben, 0-2-nél szállt be.

Vanczák Vilmos Sionja a közvetlen riválisok csatáján 2-0-ra legyőzte a Luzernt, így megelőzte a tabellán, jelenleg 4. A magyar hátvéd november elseje után ismét végigjátszotta a találkozót.

Három magyar játékosunk, Holman Dávid, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő klubja, a Lech Poznan a Legia Varsó után a Górnik Lecznát is legyőzte. A találkozón csak Lovrencsics játszott, őt a 77. percben cserélték le. A 4. percben ő adta a gólpasszt Gajosnak, aki a Lech vezető gólját szerezte. A Poznan 3-1-re nyert.

Bogdán Ádám ismét a kispadon ülte végig a Crystal Palace elleni bajnokit. A Liverpool 2-1-es vereséget szenvedett az Anfield Roadon és 10.

A Genk zsinórban negyedszer is kikapott, már csak 8. A 4. Club Brugge elleni vereség alkalmával egyetlen gólt kapott a találkozót végig játszó Köteles László.

A Sarpsborg befejezte a norvég bajnokságot. Kovács Péter a kispadon ült a Sandefjord 2-1-es legyőzésénél, a csapat a 11. helyen zárt és könnyedén bent maradt.

A Legia Varsó visszatért a győzelem ösvényére, a Pogon Szczecin ellen nagyon fontos rangadót tudott behúzni. Nikolicsot a 76. percben lehozták, a Varsó 1-0-ra győzött és üldözőbe vette a jelenleg nyolc pontos előnyben lévő Piast Gliwicét.

Forgács Dávid és az AC Pisa egy kisiklást követően újra nyert, most a L’Aquila maradt alul velük szemben 3-0-ra. A Pisa 3. és reális esélye van a feljutásra. A Lega Pro a harmadosztálynak felel meg.

Csak szenved a Lecce a harmadosztályban, képtelenek visszajutni. Vécsei Bálinték most az utolsó Catanzaro ellen játszhattak és kaptak ki vezetésük után 2-1-re. 7. helyen állnak.

Dzsudzsák Balázsék egy 89. perces góllal szenvedtek vereséget a tabellán első Besiktas ellen. A válogatott csapatkapitánya végigjátszotta a 0-1-es végeredménnyel záruló találkozót. A Bursaspor maradt 8.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik