Légiósok

Sándor György kupát nyerhet, a pályáról is üzenhet Storcknak Tőzsér

Lehetőséget kap-e Szalai Ádám? Sok magyarért izgulhatunk ezen a szombaton.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Folytatják a menetelést Priskinék?

Az angol másodosztály 16. fordulójában Tőzsér Dániel csapata, az edzőváltáson áteső Queens Park Rangers a Preston North End ellen javíthat a legutóbbi kér fordulóban elszenvedett vereségein.

Kupadöntőt játszik a Sándor Györgyöt is foglalkoztató ausztrál Perth Glory. A magyar játékos kulcsfigurája volt az együttes menetelésének, s remélhetőleg a fináléban is fontos gólokkal segíti csapatát a Melbourne Victory ellen.

A megszerezhető 33 pontból eddig csak kettőt sikerült begyűjtenie Vida Krisztofer együttesének, a holland De Graafschapnak. Az élvonal újonca a 12. fordulóban az élbolyhoz tartozó NEC Nijmegen vendége lesz.

Szalai Ádám csapata, a német első osztályú Hoffenheim az Eintracht Frankfurtot fogadja, míg Szalaihoz hasonlóan az elmúlt hetekben mellőzött Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV a Darmstadt otthonába látogat a 12. fordulóban. A harmadosztályban a Miriuta László vezette Energie Cottbus a VfB Stuttgart tartalékcsapatát látja vendégül a 16. fordulóban, míg a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers a szebb napokat is látott Hansa Rostocknál vendégeskedik. A Hamburg meccsét az Eurosport2 18.30-tól élőben közvetíti.

Az olasz másodosztályban szereplő, Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Novara a közvetlen rivális Brescia ellen lép pályára a 12. fordulóban.

A spanyol élvonalban szereplő Getafe CF – Megyeri Balázs együttese – az Eibarral találkozik idegenben a 11. fordulóban. A másodosztály 12. körében Vadócz Krisztián klubja, a Deportivo Alavés a Teneriféhez látogat.

A Bölöni László és Szentes Lázár vezette Al-Ittihad az Al-Wehda vendége lesz a szaúdi bajnokság hetedik fordulójában.

A szlovák első osztály második helyén álló, Priskin Tamást is soraiban tudó Slovan Bratislava a zsinórban három bajnokiját megnyerő Senicát fogadja. A Slovan utoljára szeptember 12-én kapott ki, azóta öt győzelem és két döntetlen a mérlege a bajnokságban.

Vasárnap – Dzsudzsák még vasárnap este játszhat egy bajnokit

A Bogdán Ádámot is foglalkoztató Liverpool FC a Crystal Palace-t látja vendégül az angol Premier League 12. fordulójában.

A Club Brugge elleni rangadóra készül Köteles László együttese, a KRC Genk. A magyar kapus csapata nincs formában: legutóbbi három bajnokiját elveszítette a belga élvonalban.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a lengyel címvédő Lech Poznan a Lecznát fogadja a 15. fordulóban. Egyelőre kérdéses, hogy a 16 gólos magyar csatárával áll-e fel a Legia Warszawa a Pogon Szczecin ellen: mint arról beszámoltunk, Nikolics Nemanja lebetegedett, így a csütörtöki Európa Liga-fordulóban nem is léphetett pályára.

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt klubja, a német másodosztályú RB Leipzig a Kaiserslautern ellen mérkőzik a 14. fordulóban.

A Kovács Pétert is foglalkoztató Sarpsborg 08 a Sandefjord ellen játszik a norvég bajnokság utolsó, 30. fordulójában. A magyar csatár csapata a 11. vagy a 12. helyet szerzi meg az élvonalban. Nekünk, magyaroknak jó hír, hogy Európa-bajnoki pótselejtezős riválisunk hazai játékosai sem pihennek a csütörtöki első meccs előtt: míg nálunk szünet van az NB I-ben, addig Norvégiában az utolsó fordulóban minden csapat vasárnap 18 órakor lép pályára.

Az olasz harmadosztály B-csoportjában a tizedik fordulót rendezik: Forgács Dávid klubja, az AC Pisa a L’Aquila ellen javíthat múlt hét végi vereségén. A C-csoportban a Vécsei Bálintot is soraiban tudó Lecce a Catanzaróhoz látogat.

Vanczák Vilmos együttese, a svájci FC Sion a Luzern elleni rangadóra készül a bajnokság 15. fordulójában.

Ahogy arról szó esett, a norvégok nem pihennek az Európa-bajnoki pótselejtező előtt, de válogatott légiósaink egy része is bajnokit játszik még vasárnap. Vanczák mellett Dzsudzsák Balázs is a hét utolsó napján juthat szóhoz: a török Bursaspor a listavezető Besiktast fogadja a 11. fordulóban.

Olvasói sztorik